Restaurant van de toekomst

Wat ligt er in de toekomst op ons bord? Eten we straks pasta gemaakt van lucht? En drinken we aardappelmelk bij het ontbijt? Je ziet het in Restaurant van de toekomst, een nieuw programma van KRO-NCRV waarin de verduurzaming van de voedselketen onder de aandacht wordt gebracht. In de 6-delige serie gaan presentatoren Sosha Duysker en Anna Gimbrère samen met sterrenchefs Marleen Brouwer en Dennis Huwaë de culinaire strijd aan om met futureproof ingrediënten de meest gegeten gerechten?van Nederland te bereiden. Wie maakt de lekkerste innovatieve nasi goreng of de meest smakelijke ‘groene’ hamburger?

Italiaanse pasta is nog altijd enorm populair. 70% van de Nederlanders zet minimaal één keer per week een gerecht uit de Italiaanse keuken op tafel. De teams moeten zelfs twee gerechten maken, een Italiaanse pasta en dit keer ook een dessert: tiramisu. Lukt het Anna en Sosha om een duurzamer alternatief te vinden voor pasta en is een tiramisu met cacaovrije chocolade en bonenvrije koffie net zo lekker? Een deskundige jury bepaald aan het einde welk team gewonnen heeft. Het hoofdjurylid is chef-kok Fabio Antonini. Zijn restaurant staat in de top 20 van beste Italiaanse restaurants ter wereld.

Bron: KRO-NCRV

Meer Afleveringen van Restaurant van de toekomst

Nederland 1

Restaurant van de toekomst

Sushi is al duizenden jaren oud, het begon ooit als manier om vis lang goed te houden. Tegenwoordig wordt sushi vaak thuisbezorgd. Het aantal sushirestaurants in Nederland is de afgelopen tien jaar meer dan verdrievoudigd, er z ... 

Nederland 1

Restaurant van de toekomst

We schuiven in Nederland gemiddeld zo'n vierhonderd miljoen hamburgers per jaar naar binnen, omgerekend zijn dat er 25 per persoon. Om al die broodjes te maken hebben we heel wat ingrediënten nodig, in ieder geval een behoorli ... 

Nederland 1

Restaurant van de toekomst

De Mexicaanse keuken is nog steeds onverminderd populair in Nederland. De teams maken een burrito met guacamole. Lukt het Anna en Sosha om een duurzamer alternatief te vinden voor de avocado? En is een tortilla van krekelmeel n ... 

Nederland 1

Restaurant van de toekomst

De Hollandse pot! De teams mogen zelf kiezen of ze een stamppotje, erwtensoep of misschien wel een pannenkoek gaan maken. Lukt het Anna en Sosha om een duurzamer alternatief te vinden voor een stukje suddervlees en hoe smaakt e ... 

Nederland 1

Restaurant van de toekomst

Italiaanse pasta is nog altijd enorm populair. 70% van de Nederlanders zet minimaal één keer per week een gerecht uit de Italiaanse keuken op tafel. De teams moeten zelfs twee gerechten maken, een Italiaanse pasta en dit keer ... 

Nederland 1

Restaurant van de toekomst

Nasi staat centraal. Dit gerecht eten we graag in Nederland. Daarom gaan Anna en Sosha op zoek naar ingrediënten om dit gerecht toekomstproof te maken. Anna onderzoekt of ze kweekvlees in de nasi kan gebruiken. Deze Nederlands ...