Janny ontdekt hoeveel suiker we ongemerkt te veel binnenkrijgen en wat dat doet met ons brein. Zet je schrap, want de resultaten zijn schokkend. Vooral de hoeveelheid suiker die jongeren tegenwoordig binnenkrijgen. Om ze daar bewust van te maken, geeft Janny de tieners uit 4 havo op het Alkwin College in Uithoorn een lesje etiketten lezen. En ze laat zien hoe je een heerlijke mayonaise maakt, zonder suiker.
Bron: MAX
Voeding en ons brein
Elke dag maken we tientallen keuzes als het om eten gaat, maar hoe bewust maken we die keuzes eigenlijk? Naast proeven en ruiken spelen er veel meer factoren mee in onze omgeving die onze keuzes bepalen. Janny onderzoekt hoe da ...
Voeding en ons brein
Janny ontdekt hoeveel suiker we ongemerkt te veel binnenkrijgen en wat dat doet met ons brein. Zet je schrap, want de resultaten zijn schokkend. Vooral de hoeveelheid suiker die jongeren tegenwoordig binnenkrijgen. Om ze daar b ...
Voeding en ons brein
Wanneer weet je of je genoeg gegeten hebt en hoe zorg je ervoor dat je niet te veel eet? Samen met voedingsonderzoeker Guido Camps (en oud-finalist van Heel Holland Bakt) doet Janny een experiment waaruit blijkt dat je eerder v ...
Voeding en ons brein
Om gezond te eten is het wel handig als veel dingen je lekker smaken. Kun je daar zelf iets aan doen door je smaak te ontwikkelen? En hoe kun je toch lekker eten als je reuk en smaak verminderd zijn? Janny volgt een kookworksho ...
Voeding en ons brein
Wat doet de geur van eten met je hersenen en hoe belangrijk is het voor je smaak? Daarvoor gaat Janny naar het Reuk- en smaakcentrum op de Wageningen Universiteit. In een zorgcentrum test ze bij de bewoners wat geur doet met hu ...
Voeding en ons brein
Waarom kunnen we de verleiding voor vet en suikerrijk voedsel vaak niet weerstaan? In het Donders Instituut in Nijmegen gaat Janny in een MRI-scan, waar ze erachter komt waar haar brein het meest op reageert; zoet of hartig. De ...