In de Wildernis van de Hondsrug, een gebied uit de IJstijd, treedt Yvette in de voetsporen van jagers en verzamelaars, en daar hoort een overnachting in de wildernis bij. Bij De Wilde Slager helpt Yvette een handje mee met villen, en dan diep de bossen in, waar we een zalige, stevige stoof van paddenstoelen op een vuurtje maken. En een heerlijke nacht slapen in het bos in haar eigen auto. Tot slot maakt Yvette smakelijke verse Hondsrug-kroketten op een bijzondere camping.
Bron: AVROTROS
De streken van Van Boven
Yvette gaat naar de Noordoostpolder, waar nog altijd wordt gepionierd: nu met frisse, heerlijke wijn en oude graansoorten op Schokland, en waar Yvette zich in de kassen tussen de tropische groenten zelfs even in Suriname waant.
De streken van Van Boven
Yvette gaat naar Het Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duiven bitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.
De streken van Van Boven
Yvette gaat naar het Rijk van Nijmegen, waar ze duivels lekker marikenbrood gaat maken, nieuwerwets fermenteert en tovert in een ketel boven het vuur met alle heerlijkheden die groeien in het geheimzinnige voedselbos.
De streken van Van Boven
Yvette gaat naar de Maasvallei, waar ze terug naar haar jeugd gaat en de lievelingstaart van haar moeder leert maken, het geheim van de Limburgse vlaai proeft en haar oom en tante op balkenbrij met aardpeergelei trakteert.
De streken van Van Boven
Yvette gaat naar Scheveningen, waar ze een elegante garnalencocktail 2.0 maakt van zelfgepelde garnalen, versgerookte schar proeft en een heerlijk visje gaat bakken aan boord van een van de schepen.
De streken van Van Boven
Yvette gaat naar de Beemster, waar ze kerstig geurende peertjes stooft, het geheim hoort achter de lékkerste mislukte Beemsterkaas en een fonkelnieuw eigen Beemster streekgerecht met geitenkaas presenteert.
De streken van Van Boven
Yvette gaat naar de Zeeuwse Bevelanden, waar ze heerlijk in de Westerschelde plonst om zeewier te snijden voor de lekkerste mayo en zeekraal fikt voor over de goudgele, knapperige frietjes. Dit zijn zelfgeoogste aardappelen voo ...
De streken van Van Boven
Yvette gaat naar Weerribben Wieden, waar ze Giethoorns grootste Hollandse hit onder de Aziaten proeft, een oude eendenkooi bekijkt en haar eigen Aziatische streekgerecht met brandende rund wokt.