Koek en ander lekkers, je kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen als het aan de koekenbakkers ligt. En daarom zijn er nu koekjes waar je al van kunt genieten als je pas zes maanden oud bent. Maar wat maakt nou juist die koekjes geschikt voor onze baby's? Ze zitten boordevol vitamine b als we de verpakking mogen geloven. Maar wie heeft dat eigenlijk nodig? En waar zitten ze nog meer boordevol mee? Onze zoektocht brengt ons langs het consultatiebureau, de bakkers van de Kleine Keuken en we gaan virtueel op reis naar een appelsapfabriek in Polen.
Bron: KRO-NCRV
Keuringsdienst van waarde
Met het concept vlees was de Keuringsdienst wel bekend. Met het concept vleesconcept dan weer niet. Wat het is, wil de Keuringsdienst weten.
Keuringsdienst van waarde
De sperzieboon. Een doordeweeks boontje en het toonbeeld van de oer-Hollandse keuken. Voor bij chiquere gelegenheden grijpen we naar de haricot vert. Maar wat is nu precies het verschil tussen de twee groene boontjes? De Keurin ...
Keuringsdienst van waarde
Er gaat een vreemd verhaal rond over zwangere paarden. In het bloed van de paarden zou iets zitten waar andere dieren vruchtbaarder van worden. Een onwaarschijnlijk, bloederig gerucht. Of toch niet? De Keuringsdienst volgt het ...
Keuringsdienst van waarde
Van luiers tot chocolademelk, sapjes tot vleesvervangers, een compleet bos van producten met één ding gemeen. Er zit E460 in. Of ook wel: cellulose. Boom zou het zijn. Maar is het schors, zaagsel of spaanplaat? En nog belangr ...
Keuringsdienst van waarde
Ons kikkerlandje kent ze in overvloed: kikkers. Langs de slootkant, maar ook op ons bord zijn ze veel gezien. Bij de afhaalchinees of in de Franse bistro. Maar waar komen de geserveerde billen vandaan? De Keuringsdienst neemt e ...
Keuringsdienst van waarde
Water, gerst en hop: een pilsje. Simpel zat, zou je zeggen. Maar niets blijkt minder waar. Terwijl de ingrediënten dik verschillen, is er geen fles, blik of fust waar niet op gedrukt staat dat het volgens 'traditioneel recept' ...
Keuringsdienst van waarde
Vissaus: saus, niet per se voor op de vis, wel ervan gemaakt. Hoe, is alleen de vraag. Van licht- tot donkerbruin: vele flesjes zijn er te vinden in het wokschap. Allemaal gevuld met kraakhelder vocht, waarbij van vis elk spoor ...
Keuringsdienst van waarde
Het wordt gratis weggegeven door de schepping: haar. Maar steeds meer mensen vinden dat niet genoeg. En dus gaan ze met bosjes over de toonbank: haarextensions. In alle soorten en maten. 'Echt haar' staat er op de verpakking. M ...