Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Voor het vinden van de antwoorden op hun vragen reizen ze daarom af naar het achterland van de havenstad Agadir, de enige plek ter wereld waar de arganboom groeit. Maar de boom wordt bedreigd door geiten, die alles kaal vreten, en de oprukkende woestijn.
Bron: KRO-NCRV
Chez Benali
Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig gebied zoals de woestijn w ...
Chez Benali
In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marokko ook wel 'de graanschu ...
Chez Benali
Couscous is over de hele wereld bekend als hét gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit traditionele gerecht wordt tegenwoordig altijd op de vrijdagmiddag na het middaggebed gegeten, maar waarom eigenlijk? Dat was niet altijd he ...
Chez Benali
Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit 'koningsgerecht', dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstje van filo ...
Chez Benali
Harira is een hartige, krachtige groentensoep die tijdens de ramadan wordt gegeten. Het is een gerecht waarin verschillende culturen samenkomen, net als in het land Marokko zelf. Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida bezoeken T ...
Chez Benali
Culinair reisprogramma. Abdelkader en Saida hebben thuis een fles arganolie staan. Ze willen graag weten waar het vandaan komt, waar het voor gebruikt wordt en hoe het gemaakt wordt. Voor het vinden van de antwoorden op hun vra ...
Chez Benali
Culinair reisprogramma. Marokkko is het land van 1001 dromen, dromen die werkelijkheid kunnen worden. Maar in deze dromerige, sprookjesachtige omgeving is de realiteit soms hard. Dagelijkse noeste arbeid, tegenslagen of ruig ge ...
Chez Benali
Culinair reisprogramma. In Marokko is er een eeuwenlange traditie van eigen brood maken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het land een ideaal klimaat heeft voor de teelt van tarwe en gerst. In de Romeinse tijd werd Marok ...