De leukste items van de laatste weken: Elly en Frank wonen al achttien jaar met veel plezier in het Overijsselse Dalfsen, maar gunnen hun tikkie ongezellige slaapkamer na al die jaren wel een opfrisbeurt. Het behang van de vorige bewoners prijkt nog aan de muren en met twee paar linkerhanden zien ze zichzelf hier nog niet zo snel iets aan doen. Interieurstylist Theo-Bert staat gelukkig te popelen om hun slaapkamer flink op te fleuren. * Ze hield altijd al van plantjes, maar sinds yogalerares Suzanne Monnier heeft kennisgemaakt met het fenomeen permacultuur is ze helemaal niet meer uit de tuin weg te slaan. Op een voormalig volkstuincomplex in Den Haag krijgt ze vrij spel om haar eigen lustoord te creëren vol groente, fruit en eetbare planten. Met hart en ziel werkt ze hier iedere dag volgens het hoofdprincipe van de permacultuur: zorgdragen voor alle levensvormen. * Sharon maakt een lekker vegetarisch gerecht: een quinoaburger op een pitabroodje met een heerlijk sausje van hangop en munt. * Als kind speelde Lennart altijd al met zijn neef bij de watertoren van het Zuid-Hollandse Nieuw-Lekkerland. Als de toren zo'n acht jaar geleden ineens te koop blijkt te staan, besluiten de neven samen om het markante pand te kopen. Ze willen het volledig opknappen om er met hun gezinnen te gaan wonen. Na een jarenlange verbouwing hebben Lennart en zijn vrouw Arianne op de bovenste drie verdiepingen van het 104 jaar oude monument een prachtig leefhuis voor hun gezin gemaakt. Het landelijke interieur past naadloos bij het fantastische uitzicht, want waar je ook kijkt, in alle seizoenen is het een adembenemend plaatje. * Culinair expert Alain Caron is in Den Helder, waar hij op pad gaat met Gertjan Klein. Gertjan is wiskundeleraar, maar in zijn vrije tijd wrakvisser. In de Noordzee liggen honderden wrakken, waar allerlei zeewezentjes graag vertoeven. En met deze versgevangen vis maakt Alain thuis bij Gertjan een lekker gerecht.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...