Het team onderzoekt hoe de culinaire supermacht China zijn 1,4 miljard mensen voedt, en welke gevolgen dat heeft voor wat wij op ons bord krijgen. Op hun reis door dit enorme en fascinerende land spreken Jimmy Doherty en Matt Tebbutt met mensen die in kleine coöperatieven het voedsel verbouwen dat deze natie op de been houdt. Ze zien dat oeroude landbouwtechnieken hand in hand gaan met commerciële massaproductie op gigantische schaal. Jimmy Doherty bezoekt een afgelegen dorp waar alle dorpelingen samen op traditionele wijze noedels maken. En dr. Helen Lawal ontdekt dat noedels het ultieme instant-klaar-gerecht zijn geworden. Kate Quilton streeft naar verlichting met fortune cookies. Matt Tebbutt komt te weten dat China een van de grootste knoflook-producerende landen ter wereld is geworden, wat het leven van hele dorpen compleet heeft veranderd. Ondertussen duikt Jim in de sojasaus en zoeken Kate Quilton en Jimmy Doherty uit wat bamboescheuten eigenlijk zijn, en waarom dat zo'n dure groente is.
Bron: kroncrv
Food CIA
Jimmy verwondert zich over de instructies voor gelatinepoeder, waarin je wordt afgeraden gelatine te maken met papaja. In Zuid-Afrika ontdekt hij waarom deze exotische vrucht zich slecht tot drilpudding laat verwerken. Kate gaa ...
Food CIA
Matt vraagt zich af waarom je in oesters nooit een parel vindt en vliegt naar China, dat jaarlijks miljoenen parels produceert. Daar leert hij hoe de Chinezen de kans vergroten om een parel te vinden, en helpt hij parels te oog ...
Food CIA
Jimmy vraagt zich af wat een London Dry Gin nou precies tot een London Dry Gin maakt. Op het zonnige Hawaii zoekt Kate uit waarom macadamianoten nooit in de dop worden verkocht. Op de scheepswerven van Big Island laat ze op die ...
Food CIA
Jimmy en Matt wagen zich aan een onderzoek naar chilipepers, waaronder een paar van de scherpste ter wereld. Jimmy gaat in Zuid-Afrika op zoek naar zoetpikante pepers en stuit op een curieus geval van kwekersrecht: dat geeft be ...
Food CIA
Jimmy Doherty vraagt zich af wat dat witte spul toch is dat zich soms op chocola vormt. Hij schakelt de hulp in van het grootste röntgenapparaat ter wereld, dat een omtrek van 2,3 kilometer heeft. Kate Quilton vraagt zich in B ...
Food CIA
Jimmy Doherty onderzoekt in Italië hoe het kan dat koffiecapsules te koop zijn in tig verschillende smaken, terwijl de fabrikanten hooguit twee soorten koffiebonen gebruiken. Matt Tebbutt kijkt in Nederland hoe geschrapte wort ...
Food CIA
Jimmy brengt een bezoek aan de grootste bierbrouwerij van Europa, op jacht naar de moeder aller bieren. Op een lagere school in Bristol onderzoekt Kate of kinderen hun groente wel opeten als die een andere vorm krijgt. En Matt ...
Food CIA
Jimmy Doherty zoekt uit hoe het Engelse ontbijtgraan shredded wheat wordt gemaakt. Matt Tebbutt hoort tot zijn verbazing dat reuzel, hoewel vaak verguisd, misschien een gezonder bakvet is dan boter. En dr. Helen Lawal leert in ...