Het hele jaar door zijn de viskramen ermee versierd: de posters die ons vertellen dat de Hollandse Nieuwe weer is aangeland: de typisch Nederlandse, gezouten haring die ieder jaar weer nog vetter en lekkerder is. Maar wanneer is die Hollandse Nieuwe nou echt nieuw? Wat gebeurt er met de oude als weer nieuwe aanwas is gebracht? En is er nou echt een groot smaakverschil? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het antwoord op deze vragen bij viskramen en de haringparty en ziet in Denemarken hoe de allernieuwste haring dit jaar aan land wordt gebracht.
Bron: KRO-NCRV
Keuringsdienst van waarde
Met het concept vlees was de Keuringsdienst wel bekend. Met het concept vleesconcept dan weer niet. Wat het is, wil de Keuringsdienst weten.
Keuringsdienst van waarde
De sperzieboon. Een doordeweeks boontje en het toonbeeld van de oer-Hollandse keuken. Voor bij chiquere gelegenheden grijpen we naar de haricot vert. Maar wat is nu precies het verschil tussen de twee groene boontjes? De Keurin ...
Keuringsdienst van waarde
Er gaat een vreemd verhaal rond over zwangere paarden. In het bloed van de paarden zou iets zitten waar andere dieren vruchtbaarder van worden. Een onwaarschijnlijk, bloederig gerucht. Of toch niet? De Keuringsdienst volgt het ...
Keuringsdienst van waarde
Van luiers tot chocolademelk, sapjes tot vleesvervangers, een compleet bos van producten met één ding gemeen. Er zit E460 in. Of ook wel: cellulose. Boom zou het zijn. Maar is het schors, zaagsel of spaanplaat? En nog belangr ...
Keuringsdienst van waarde
Ons kikkerlandje kent ze in overvloed: kikkers. Langs de slootkant, maar ook op ons bord zijn ze veel gezien. Bij de afhaalchinees of in de Franse bistro. Maar waar komen de geserveerde billen vandaan? De Keuringsdienst neemt e ...
Keuringsdienst van waarde
Water, gerst en hop: een pilsje. Simpel zat, zou je zeggen. Maar niets blijkt minder waar. Terwijl de ingrediënten dik verschillen, is er geen fles, blik of fust waar niet op gedrukt staat dat het volgens 'traditioneel recept' ...
Keuringsdienst van waarde
Vissaus: saus, niet per se voor op de vis, wel ervan gemaakt. Hoe, is alleen de vraag. Van licht- tot donkerbruin: vele flesjes zijn er te vinden in het wokschap. Allemaal gevuld met kraakhelder vocht, waarbij van vis elk spoor ...
Keuringsdienst van waarde
Het wordt gratis weggegeven door de schepping: haar. Maar steeds meer mensen vinden dat niet genoeg. En dus gaan ze met bosjes over de toonbank: haarextensions. In alle soorten en maten. 'Echt haar' staat er op de verpakking. M ...