Op het terrein van een oude leerfabriek in Oisterwijk kopen David en Jacolin een loft. Een stukje van een groot pand waar vroeger leer werd geverfd en gelakt. De robuuste ruimte verbouwen ze tot een industrieel huis, waarbij de oorspronkelijke elementen én de elementen van de omgeving extra aangezet zijn. In het interieur zoekt het creatieve duo voortdurend het contrast op tussen zelfontworpen, moderne meubelen en voorwerpen die vroeger in het leger werden gebruikt. Een bijzondere combinatie in een bijzonder pand. * Chef-kok Ramon Brugman maakt donuts gevuld met frambozenjam en hij glaceert ze met roze glazuur. Een kleurrijke, feestelijke lekkernij waarbij het raadzaam is het tandenpoetsen die avond niet per ongeluk over te slaan. * Een paar keer per jaar komt vriendengroep 'de Groene PK's' bij elkaar, met hun trekpaarden die worden ingezet als boomslepers. Dit keer op de Putberg in het Limburgse Voerendaal. De zes stellen met zes trekpaarden vinden het geweldig om met hun dieren de natuur in te gaan. Deze robuuste paarden zijn uitermate geschikt voor zwaar werk, sterker nog, ze staan te trappelen om aan het werk te gaan. Dit keer slepen ze essen weg; deze bomen moeten worden gekapt vanwege de essentaksterfte. Zo blijft het bos vrij van grote machines, genieten de vrienden van het werken met de paarden en de paarden zijn ook blij. Als dát geen win-winsituatie is. * In het chique Amsterdam-Zuid woont Mechtelien met haar twee zoons Max en Felix. Vier jaar geleden is Mechtelien de enige die door de gedateerde woning heen kan kijken. In korte tijd verandert ze het donkere, hokkerige Amsterdamse schoolhuis in een lichte open, kleurrijke ruimte vol kunst. * Chef-kok Leon Mazairac is op de Veluwe bij de natuurboerderij van boer Albert. Hij heeft van oorsprong Duitse Fleckvieh-koeien, een sterk ras dat beter vlees geeft dan melk. En als het over vlees gaat, is er geen betere plek dan het Gelderse dorpje Oene, waar Léon bij meesterslager Herman ter Weele kijkt.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...