De smaak van Joël

Joël Broekaert neemt de kijker mee in de wereld van de kookprocessen. Hij bezoekt wetenschappers, chefs en smaakmakers en reist af naar bijzondere plekken in de wereld waar iets unieks te leren valt over het chemisch proces van de betreffende aflevering.

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'gisten'. Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood en bier. En zo eet en drinkt Joël bijzonder brood en bijzonder bier. Maar gisten kunnen meer en meer. Deze '2.0 gisten' kennen vele nieuwe toepassingen. Joël reist af naar de VS om een niet van echt te onderscheiden hamburger te proeven. De smaakmaker van deze burger: een innovatief gist.

Bron: KRO-NCRV

Meer Afleveringen van De smaak van Joël

Nederland 1

De smaak van Joël

We ontrafelen we de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'stollen'. In deze aflevering komt vloeibaar voedsel tot stilstand. Joël gaat langs bij chocolatier ... 

Nederland 1

De smaak van Joël

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'gisten'. Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood en bier. En ... 

Nederland 1

De smaak van Joël

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'luchten'. In deze aflevering leren we dat lucht een meer dan waardevolle toevoeging is aan ons eten, d ... 

Nederland 1

De smaak van Joël

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'rijpen'. Joël gaat naar Engeland om daar te zien hoe het rijpen van een schimmelkaas al begint na het ... 

Nederland 1

De smaak van Joël

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'aromatiseren'. Waarom aroma's zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in deze aflevering. Joel ... 

Nederland 1

De smaak van Joël

Het kookproces garen staat centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt Joël met chef-kok Giel Kaagman de perfecte biefstuk. Ook r ...