Jimmy onderzoekt in Kenia waarom de ene thee veel duurder is dan de andere. Op een van de grootste theeplantages in het land ontdekt hij dat er thee bestaat in allerlei smaken en kwaliteiten, en dat er subtiele verschillen tussen iedere oogst kunnen zitten. Hoe slagen de grote theemerken er dan toch in om thee te produceren die altijd hetzelfde smaakt? Jimmy krijgt een kijkje in de keuken van een van de grootste Britse theefabrikanten. Daar ontmoet hij een man wiens smaakpapillen voor meer dan een miljoen euro zijn verzekerd. Kate ziet op de meest onverwachte producten vaak rozemarijn als ingrediënt vermeld staan: van chocolate chip cookies tot ijs. Overal zit het in, zonder dat je het ooit proeft. Hoe zit dat? Op zoek naar een antwoord reist ze eerst naar Slovenië en dan naar Noord-Ierland, waar ze te weten komt dat rozemarijn vaak niet wordt toegevoegd vanwege de smaak, maar om een heel andere reden. En Matt duikt bij de kust van Cornwall naar zeewier, dat tegenwoordig ook vaak in de winkel te vinden is. Kun je alle soorten zeewier eten? En hoe doet zeewierpasta het in vergelijking met ouderwetse deegpasta in een blinde smaaktest?
Bron: kroncrv
Food CIA
Jimmy verwondert zich over de instructies voor gelatinepoeder, waarin je wordt afgeraden gelatine te maken met papaja. In Zuid-Afrika ontdekt hij waarom deze exotische vrucht zich slecht tot drilpudding laat verwerken. Kate gaa ...
Food CIA
Matt vraagt zich af waarom je in oesters nooit een parel vindt en vliegt naar China, dat jaarlijks miljoenen parels produceert. Daar leert hij hoe de Chinezen de kans vergroten om een parel te vinden, en helpt hij parels te oog ...
Food CIA
Jimmy vraagt zich af wat een London Dry Gin nou precies tot een London Dry Gin maakt. Op het zonnige Hawaii zoekt Kate uit waarom macadamianoten nooit in de dop worden verkocht. Op de scheepswerven van Big Island laat ze op die ...
Food CIA
Jimmy en Matt wagen zich aan een onderzoek naar chilipepers, waaronder een paar van de scherpste ter wereld. Jimmy gaat in Zuid-Afrika op zoek naar zoetpikante pepers en stuit op een curieus geval van kwekersrecht: dat geeft be ...
Food CIA
Jimmy Doherty vraagt zich af wat dat witte spul toch is dat zich soms op chocola vormt. Hij schakelt de hulp in van het grootste röntgenapparaat ter wereld, dat een omtrek van 2,3 kilometer heeft. Kate Quilton vraagt zich in B ...
Food CIA
Jimmy Doherty onderzoekt in Italië hoe het kan dat koffiecapsules te koop zijn in tig verschillende smaken, terwijl de fabrikanten hooguit twee soorten koffiebonen gebruiken. Matt Tebbutt kijkt in Nederland hoe geschrapte wort ...
Food CIA
Jimmy brengt een bezoek aan de grootste bierbrouwerij van Europa, op jacht naar de moeder aller bieren. Op een lagere school in Bristol onderzoekt Kate of kinderen hun groente wel opeten als die een andere vorm krijgt. En Matt ...
Food CIA
Jimmy Doherty zoekt uit hoe het Engelse ontbijtgraan shredded wheat wordt gemaakt. Matt Tebbutt hoort tot zijn verbazing dat reuzel, hoewel vaak verguisd, misschien een gezonder bakvet is dan boter. En dr. Helen Lawal leert in ...