De smaak van Joël

Joël Broekaert neemt de kijker mee in de wereld van de kookprocessen. Hij bezoekt wetenschappers, chefs en smaakmakers en reist af naar bijzondere plekken in de wereld waar iets unieks te leren valt over het chemisch proces van de betreffende aflevering.

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'luchten'. In deze aflevering leren we dat lucht een meer dan waardevolle toevoeging is aan ons eten, denk bijvoorbeeld aan opgeklopte slagroom of bierschuim. Joël reist naar Engeland om wel hele bijzondere bubbels te eten. Maar hij bezoekt ook Barcelona, waar chef-kok Oliver Peña een geheim en buitengewoon luchtig recept met hem deelt.

Bron: KRO-NCRV

Meer Afleveringen van De smaak van Joël

Nederland 1

De smaak van Joël

We ontrafelen we de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'stollen'. In deze aflevering komt vloeibaar voedsel tot stilstand. Joël gaat langs bij chocolatier ... 

Nederland 1

De smaak van Joël

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'gisten'. Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood en bier. En ... 

Nederland 1

De smaak van Joël

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'luchten'. In deze aflevering leren we dat lucht een meer dan waardevolle toevoeging is aan ons eten, d ... 

Nederland 1

De smaak van Joël

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'rijpen'. Joël gaat naar Engeland om daar te zien hoe het rijpen van een schimmelkaas al begint na het ... 

Nederland 1

De smaak van Joël

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'aromatiseren'. Waarom aroma's zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in deze aflevering. Joel ... 

Nederland 1

De smaak van Joël

Het kookproces garen staat centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt Joël met chef-kok Giel Kaagman de perfecte biefstuk. Ook r ...