Derya Turna van het soeficentrum van de Stichting Derwisj in Amsterdam maakt patatesli kavurma, gefrituurde aardappelblokjes met lamsvlees. Müjdat Turna, oprichter van het soefimuziekensemble Tevazu, raakte door het zingen van soefimuziek geïnteresseerd in het soefisme zelf. Een van de soefirituelen is de zikrullah, het gedenken van Allah, en de meditatieve rituele dans van de Derwisj. * Een artsenechtpaar, huisarts en psychiater, beiden lid van de Ahmadiyya Moslim Djamaat, maken met Nadia hun favoriete ramadangerecht aloe-gosht, een schotel met vlees en aardappelen, typerend voor de Pakistaanse keuken.
Bron: NTR
Het ramadangerecht
Patatesli kavurma van de soefi's en aloe-gosht, een Pakistaans gerecht.
Het ramadangerecht
Nasrdin Dchar maakt met Nadia zijn favoriete ramadangerecht, gehaktbroodjes, die zijn moeder altijd maakte tijdens de ramadan. Mariam Alkhatee kookt samen met Nadia timmen baqille, rijst met tuinbonen.
Het ramadangerecht
In Amsterdam brengt Nadia een vastendag door met Safa en Ayham Ayoub en hun twee kinderen, vluchtelingen uit Yarmouk in Syrië. In Nederland startte Safa een cateringbedrijf. Met Nadia kookt ze haar favoriete ramadangerecht Mak ...
Het ramadangerecht
Nadia reist naar Winterswijk, waar ze samen met haar moeder harira maakt, een rijkgevulde Marokkaanse soep. Met haar vader bezoekt ze de begraafplaats van Winterswijk. * In Castricum bezoekt Nadia de familie Seley, een Oeigoers ...
Het ramadangerecht
Derya Turna van het soeficentrum van de Stichting Derwisj in Amsterdam maakt patatesli kavurma, gefrituurde aardappelblokjes met lamsvlees. Müjdat Turna, oprichter van het soefimuziekensemble Tevazu, raakte door het zingen van ...
Het ramadangerecht
Culinair schrijver Nadia Zerouali volgt acht hoofdpersonen (en families) bij de voorbereiding van hun favoriete ramadangerecht en schuift bij hen aan tijdens de iftar, de avondmaaltijd na zonsondergang. Hoofdpersonen met divers ...
Het ramadangerecht
Safa's maklouba. In Amsterdam brengt Nadia een vastendag door met Safa en Ayham Ayoub, vluchtelingen uit Yarmouk in Syrië, en hun twee kinderen. In Nederland startte Safa een cateringbedrijf. Met Nadia kookt ze haar favoriete ...
Het ramadangerecht
Nadia reist naar Winterswijk, waar ze samen met haar moeder harira maakt, een rijkgevulde Marokkaanse soep. Met haar vader bezoekt ze de begraafplaats van Winterswijk. In Castricum bezoekt Nadia de familie Seley, een Oeigoerse ...