Chef-kok Leon Mazairac neemt het hoofdgerecht van het BinnensteBuiten-kerstmenu voor zijn rekening. Dit keer is dat een volledig vegetarische braadschotel met verschillende groenten, waaronder een grote rode biet. Leon maakt er een feestelijk geheel van. Bij het kerstgerecht hoort natuurlijk een drankje. Sommelier Lendl Mijnhijmer maakt ter plekke een keuze voor de bijpassende wijn, maar denkt ook aan non-alcoholische drank, die het gerecht nóg beter tot zijn recht laat komen. In de week voor Kerst maken alle koks van BinnensteBuiten één gang voor het kerstmenu. De gangen zijn ook los te maken, maar vormen samen een mooi diner. Kies er dus van wat je lekker vindt of maak het allemaal. In het dorpje Margraten in Limburg wonen Jos en Hannie. Zij hebben een fruitteeltbedrijf waar iets bijzonders groeit op de fruitbomen, namelijk maretakken. De laatste jaren is deze bijzondere 'parasiet' ook in ons land in de mode. De Engelse naam is 'mistletoe' en het garandeert in elk geval dat er wat wordt gezoend met Kerst. Jos probeerde allerlei manieren uit om de maretak te laten groeien op zijn appelbomen, maar niets lukte. In 1992 bleek een van zijn pogingen toch gelukt en daar is hij heel terecht uitzonderlijk trots op.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...