Tuinexpert Martin Stuger kan slecht stil zitten. Dat is in deze kerstperiode heel handig, want Elize heeft zijn hulp ingeroepen. Zij is vrijwilliger bij Hospice De Luwte in Soest en vindt dat de tuin wel wat sfeer kan gebruiken in de donkerste maand van het jaar. Ook al verblijven hier gasten die niet lang meer te leven hebben, toch is dit niet uitsluitend een verdrietige plek. Daar past een mooie kersttuin helemaal bij. Een plek waar iedereen van kan genieten, met familie en vrienden, of in stille overpeinzing. * Na haar scheiding gooit Juul het roer om: ze koopt van haar spaargeld en een kleine lening een oeroud pand en verruilt de Veluwe voor het Zeeuwse Middelburg. Juul is helemaal weg van de geschiedenis van haar historische pand dat dateert uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Beetje bij beetje knapt ze het huis op. Daarbij houdt ze enorm veel van tulpen en deze bloem vind je dan ook door haar hele huis. * Chef-kok Ramon Brugman pakt feestelijk uit met een dessert met gepocheerde peer, hangop en een bijzondere garnering van granaatappel en pistache. Alvast ter inspiratie voor de feestdagen of gewoon voor iedereen die niet op de feestdagen kan wachten en nu al zin heeft in wat lekkers. * Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer bezoeken een bijzondere wijngaard. De eigenaren van de wijngaard zijn de zestien zusters van het Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal in Oosterhout. De zusters zijn bedreven in de kaligrafie en het restaureren van oude boeken. Dit was altijd hun grootste inkomstenbron, maar door de crisis was een nieuw plan nodig. En omdat veel monniken al bier maken, storten de zusters zich op wijn. En dat pakt goed uit, proeven Leon en Lendl.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...