Ruim twee jaar geleden ontwerpen en construeren Ed en Annet aan de rand van Alkmaar hun droom: een duurzaam, vierkant én draaiend huis. Hun woning kan in 25 minuten 225 graden draaien; het draait mee met de zon. Beneden in de machinekamer komt Eds ervaring als bouwkundige in de molenbouw goed van pas, want de bouw van het huis is gebaseerd op de werking van een molen. Waar Ed en Annet het meeste van genieten is het steeds veranderende uitzicht. 'De ene keer kijken we uit over de molens in de Ouddorperpolder en daarna weer op de wijk. Dat is toch fantastisch.' * Culinair expert Alain Caron is in Amsterdam bij Diny Schouten en Floris Brester die varkenspastei maken in hun eigen bakkerij. Zij hebben zichzelf bekwaamd in het slagersvak en maken varkenspastei en bijzondere worst waarbij zij juist díe delen van het varken gebruiken, die eigenlijk niemand wil gebruiken. Allereerst gaat Alain langs bij varkensboerin Joëlle in Baambrugge om zien hoe de varkens die ook bij Diny en Floris belanden, eerst een goed leven hebben. * Chef-kok Sharon Miranda maakt een snelle maaltijd: pizza op Turks brood met gegrilde tonijn. Ze maakt er een rucolasalade bij met dukkah, een kruidenmix. * Vogelaar Camilla neemt in Bataviastad de boot naar het nieuwe natuurgebied De Marker Wadden. Ze wordt ontvangen door boswachter André, die alles weet over de aanleg en toekomst van dit bijzondere gebied. Op een van de vijf eilandjes is ook Jan van der Winden bezig, die onderzoek doet naar kluten en visdiefjes. Camilla helpt met het meten en wegen van deze schattige bolletjes dons.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...