Midden in de bossen ligt het kleine dorpje Stora Skedvi. Daar werd in 2013 de laatste houtovenbakkerij gesloten waar op een traditionele manier knäckebröd werd gemaakt. De jonge winkeleigenaar Anders besloot in 2015 de fabriek en haar werknemers, die daar al 35 jaar werkten, weer in ere te herstellen. In Stockholm leert Robèrt dat ook Vikingen al brood maakten. Archeologe Ann-Marie Hansson vertelt hem hoe zij dat onderzocht heeft en wat de ingrediënten van dat brood waren. Hij gaat in Stockholm op zoek naar die ingrediënten en maakt zijn eigen Vikingbrood. Op het eiland Öland staan tientallen houten molens, ooit volop in beweging om het oergraan dat op Öland groeit te malen. Slechts een enkele molen draait nog, maar het graan wordt nog altijd verbouwd. Robèrt bezoekt boerin Suzanne Eriksdotter die haar eigen graan maalt. Tenslotte maakt Robèrt een brood geïnspireerd op alle mensen die hij heeft ontmoet en de landen die hij heeft bezocht tijdens zijn reizen voor BROOD. Dit is een herhaling van de uitzending op 23 februari 2017.
Bron: MAX
BROOD
Midden in de bossen ligt het kleine dorpje Stora Skedvi. Daar werd in 2013 de laatste houtovenbakkerij gesloten waar op een traditionele manier knäckebröd werd gemaakt. De jonge winkeleigenaar Anders besloot in 2015 de fabrie ...
BROOD
Robèrt bezoekt de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De stad waar zoete broodjes gebakken worden en waar de croissant zijn oorsprong vindt. Hij krijgt een unieke rondleiding door het beroemde Schloss Schönbrunn. Waar zijn oog op e ...
BROOD
In het dorpje Genzano, vlak bij Rome wordt het overheerlijke pane di genzano gemaakt. Het brood kreeg als allereerste ovenproduct het keurmerk IGP, wat inhoudt dat het alleen in dat dorp gemaakt mag worden. Robèrt bakt met Mar ...
BROOD
Bij de moderne molen van de familie Dallagiovanna ziet Robèrt hoe het graan door buizen van de silo wordt geblazen, zodat alleen de fijnste bloem overblijft voor de lekkerste broden. In het noorden van Toscane raapt Robèrt ka ...
BROOD
In Frankrijk bezoekt Robèrt Nicolas Supiot. Deze Bretonse molenaar en bakker verruilde twintig jaar geleden de hoofdstad Parijs voor het platteland. Hij verbouwt graan en maakt daar zelf brood mee. Hij is een echte trendsetter ...
BROOD
Robèrt begint zijn reis door Europa in de provincie Zeeland, waar boer Lennert en zijn vader hun graan oogsten. In het Brabantse Oisterwijk laat Robèrt zijn eigen bakkerij zien. Al zijn broden worden met de hand gemaakt. Omda ...
BROOD
Midden in de bossen ligt het kleine dorpje Stora Skedvi. Daar werd in 2013 de laatste houtovenbakkerij gesloten waar op een traditionele manier knäckebröd werd gemaakt. De jonge winkeleigenaar Anders besloot in 2015 de fabrie ...
BROOD
Robèrt bezoekt de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De stad waar zoete broodjes gebakken worden en waar de croissant zijn oorsprong vindt. Hij krijgt een unieke rondleiding door het beroemde Schloss Schönbrunn. Waar zijn oog op e ...