De droom om een eigen loghome, ofwel een boomstammenhuis, te bouwen is bij Rochus dertig jaar geleden in Canada ontstaan. Hij bouwde daar als vrijwilliger mee aan een community center, gemaakt van boomstammen, voor de Blackfeet-indianen. Daar leerde hij zijn latere echtgenote, de Japanse Shigemi, kennen. Inmiddels wonen ze samen in het Limburgse Geulle aan de Maas in hun eigen unieke handgemaakte boomstammenhuis. In huis leven ze naar Nederlands en Japans gebruik, en overal in hun bijzondere woning zie je herinneringen aan Shigemi's geboorteland. Als ze samen neerkijken op het heuvelachtige Zuid-Limburgse landschap, weten ze één ding zeker: hier willen ze samen oud worden. * Chef-kok Ramon Brugman stort zich vandaag op een traktatie: een appel-victoriataartje. Een taartje van stevig korstdeeg, dat wordt gedecoreerd met amandelschaafsel en slagroom. Wie wil er een stukje? * In het Drentse dorpje Doldersum is het momenteel nog drukker dan normaal. Het is namelijk lammertijd: schaapherdersechtpaar Catrinus en Erika verwachten honderden lammetjes in ongeveer zes weken. Het grootste deel van hun kudde Schooneberker-schapen lammert af op stal en een ander gedeelte baart zelfstandig op de heide. Vandaag is voor een aantal lammetjes een spannend moment aangebroken: voor het eerst op pad naar de heide met schaapherder Catrinus en zijn honden. * De Friese biologisch aspergeteler Jelmer Albada heeft een hart voor landbouw en een passie voor vernieuwing. Op zijn vele reizen in het buitenland kijkt hij de kunst af van het biologisch telen met hulp van paarden. Als hij terugkeert naar Friesland maakt hij zijn droom waar: asperges telen in zijn Friese Gaasterland. Mét de hulp van paarden. Chef-kok Leon Mazairac ontmoet Jelmer en kookt een lekker gerecht met zijn Friese asperges.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...