Matthias en zijn vrouw Eline verhuizen op hun 23e met z'n tweeën naar Noorwegen en komen met een tweeling terug. In de tijd in Scandinavië leren ze respectvol om te gaan met de natuur. Ze nemen zes jaar geleden boerderij de Horsterhof over om voort te zetten wat ze hebben geleerd: een biologisch bedrijf runnen. Ze proberen alles binnen 'hun kring' te houden en zo min mogelijk van buiten te halen. Zo houden ze bijvoorbeeld koeien voor de mest. Matthias houdt wel van de koeien, maar niet van vroeg opstaan om te melken. Hij heeft volgens zichzelf meer binding met groenten Annelies en Hans Wolters wonen in een ruimtelijke woonboot in Amsterdam-Noord. De verbinding met het water en de grote tuin maken het uniek wonen, midden in de stad. Ook ligt de boot aan een dijkje waar Annelies zelf haar jeugd heeft doorgebracht. Annelies merkt het als ze bij vrienden of familie thuiskomt in een rijtjeshuis, met aangrenzende tuinen: ze kan er niet aan wennen. 'Het leven op een boot en aan het water is zoveel meer vrijer.' In deze Nationale Week Zonder Vlees maakt Sharon de Miranda vandaag tofu met paddenstoelen en een zoete aardappelpuree. Tofu is een eiwitrijke vervanging voor vlees en smaakt heerlijk met shiitake en allerlei specerijen erin.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...