Op een perceel voormalige bollengrond in het Noord-Hollandse Limmen wonen Pieter en Marloes Smit samen met hun zoon Thom in een houten huis met veel duurzame elementen. Het huis komt als bouwpakket uit Zweden en is speciaal op maat gemaakt. Buren stonden met open mond te kijken hoe snel het huis als een puzzel in elkaar werd gezet. Tijdens hun vakantie in Scandinavië vielen ze ook voor de mooie kleuren van de huizen daar en die hebben ze op alle muren in hun eigen huis toegepast. Culinair expert Alain Caron is in het Utrechtse Baambrugge. Hier ontmoet hij jager en slager Martijn van de Reep en boer Dirco te Voortwis. Jaarlijks worden er duizenden ganzen geschoten. Niet voor de lol, maar vanwege het zogenoemde wildbeheer. Ganzen komen steeds vaker voor in ons land en zijn behalve een verrijking voor de natuur soms ook een bron van overlast en schade. Daar kan boer Dirco over meepraten. Martijn wil niet dat de geschoten dieren in de container verdwijnen. Met een compagnon besluit hij in 2014 iets aan deze voedselverspilling te doen en inmiddels maken zij verschillende ambachtelijke producten van wild ganzenvlees. Alain mag proeven én gaat er natuurlijk mee koken. Arboretum Poort-Bulten in het Twentse De Lutte heeft een prachtig bomenpark met een immense collectie van bomen. Er staan wel duizend soorten. De tuin en het park zijn begin vorige eeuw gebouwd door een textielbaron. Huub Olde Loohuis is al bijna veertig jaar de beheerder van het park. Hij kent iedere boom en ieder struik en vindt ze allemaal even leuk.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...