Midden in het centrum van Amsterdam wonen sinds twee jaar Annemarie van der Ven en Boy Hartsuiker in hun ruimtelijke loft. Een bijzonder pand uit 1908 met een geschiedenis, want lange tijd zat hier een likeurstokerij. Annemarie en Boy hebben het volledig verbouwd van binnen, met een interieur van nieuwe en oude items, met daartussen prachtige eyecatchers. * Chef-kok Ramon Brugman heeft trek in een stevige maaltijd. En dat wordt een goedgevulde goulashsoep met winterpenen, paprika, courgettes, uien en tomaten. Daarbij een salade van rode biet en appel. En omdat Ramon het bakken niet kan laten: ook zelfgemaakte saucijzenbroodjes. * Boswachter Marieke Schatteleijn gaat er zelf natuurlijk graag op uit en blijft dan het liefst dicht bij de natuur. Nou is er bij haar collega Harco Bergman in het Kuinderbos een fantastische natuurcamping met hele bijzondere logeerplekken gemaakt. Harco neemt haar zijn gebied natuurlijk ook even in: hij heeft een speciaal educatief project in zijn bos - Dood doet leven. Wanneer een dier wordt overreden, legt hij het op een speciale plek neer zodat iedereen kan zien hoeveel levende dieren baat hebben bij de dood van een ander. * Culinair schrijver Nadia Zerouali duikt in het Veerse Meer in Zeeland. Samen met Guido Krijger oogst ze onder water namelijk wildwier. Zeewiersnijder Guido weet alles over de verschillende soort zeewier en hoe je deze op een voor de natuur goede manier kunt oogsten. Met dit bijzonder smaakvolle zeewier bereidt Nadia natuurlijk een smakelijk hapje. * Het 19e eeuwse locomotiefstation van Groenlo raakt na het verlies van haar functie in verval, totdat Ronald en Angela het 25 jaar geleden kopen om erin te gaan wonen. Ronald houdt ervan dat je kan zien welke functie de ruimtes ooit hadden - hun woonkamer is vroeger de wachtruimte geweest. Voor Angela is het helemaal bijzonder: haar ouders hebben op de bovenverdieping gewoond en haar zus is er geboren. Als iemand het gebouw in ere kan herstellen is het dit stel.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...