In de week voor kerst maken alle koks van BinnensteBuiten één gang voor het kerstmenu. De gangen zijn ook los te maken, maar vormen samen een mooi diner. Kies er dus van wat je lekker vindt of maak het allemaal. Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt twee smakelijke bijgerechten die goed passen bij de kip van Alains hoofdgerecht. Met Maarten Hogeveen gaat ze in een walhalla voor koks tussen honderden producten uit de hele wereld op zoek naar mooie ingrediënten. Ze gebruikt bijzondere specerijen, o.a. voor een bijgerecht met freekeh. In IJsselstein wonen Jochem en Gerline Lekkerkerker met hun gezin in een boerderij, waar Jochem al zijn hele leven woont. In zijn ouderlijk huis hebben zij er voor gekozen om alle ruimtes zoveel mogelijk te behouden. Hierdoor is het karakter van de boerderij met de aparte ruimtes intact gebleven en hebben alle kamers nog veel authentieke kenmerken. Zo komen de planken van de fijne hoekbank nog van een oude kaasmakerij die vroeger ook in de boerderij zat. Kerst is voor dit gezin het belangrijkste feest van het jaar en voor Gerline is het dan ook wezenlijk dat het huis juist in deze periode een fijne sfeer heeft. Hoe normaal je achtertuin ook is: als je er lang genoeg aan werkt, wordt deze vanzelf bijzonder. De tuin van Riny Vogels en Nellie de Boer is niet de grootste van het dorp. Er staan geen bijzondere planten in, tenminste niet in de winter. Toch kom je hier ogen tekort. De helft van het jaar staat deze tuin namelijk in het teken van de twee feestdagen van december: kerst. Riny zegt dat hij niets heeft met kerst, maar zijn vrouw weet wel beter: 'Hij wil alle mensen die komen kijken een blij gevoel geven. Dát is nou precies het kerstgevoel'.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...