De historische villa 'Huis de Dames van den Berg' is alom bekend in Benthuizen. Het is begin vorige eeuw gebouwd door een herenboer, die er woonde met zijn twee dochters. Twintig jaar geleden kopen Sandra en Dick dit monumentale pand als totale bouwval. Zij restaureren het met veel liefde tot een heerlijk woonhuis met veel bijzondere details. En gelukkig is het huis groot genoeg voor de enorme verzameling vazen van Sandra, die werkelijk door het hele huis te zien zijn. * De uitdrukking 'het is vlees noch vis' gaat bij Ramons kookkunsten zelden op. Sterker nog: hij bewijst het overtuigende tegendeel: het is vlees én vis. Hij maakt namelijk paëlla. Naast vlees en vis gaat daar nog veel meer lekkers in. De Spanjaarden zijn niet voor niets zo trots op hun nationale gerecht. * Nico Steintjes en Annemiek Scholten willen tien jaar geleden weleens wat anders dan de varkenshouderij en de kersenteelt, waarvan ze rondkomen op de boerderij in Wehl. Hun oog valt op Dexterkoeien, waar ze er ondertussen ongeveer veertig van hebben. Een deel van hun kudde begraast een natuurgebied. Een Dexter is een rustige koe, zeer zelfredzaam en met een prachtige ruige vacht op een kleine stoer lijf. Nico en Annemiek zijn er inmiddels zo dol op dat ze tijdens hun vakanties gewoon bij andere boeren op bezoek gaan om hún Dexterkoeien te bekijken. Een bijzondere toeristische attractie. * En chef-kok Leon Mazairac is in zijn stad Utrecht. Niet ver van Leons restaurant runnen Ralph Bond en Patty Smolders een ambachtelijke stadsbakkerij. Alles wordt hier met de hand gemaakt. Het is vroeg dag als Leon zich bij hen voegt voor het maken van zuurdesembrood en eclairs. Onder de bezielende leiding van Ralph maakt Leon aardappelbrood, waarna hij Ralph en Patty op zijn beurt weer een plezier doet met een clubsandwich-de-luxe.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...