In het historische centrum van Valkenburg staat de indrukwekkende stadsvilla van Kujtessa Taci en Mike Munichman en zoon Sam. Hun huis bevat nog veel elementen uit de 19e eeuw. Maar hoe authentiek de voorkant van het huis is, des te moderner is de grote serre aan de achterkant. Overal in dit fijne familiehuis lopen de verschillende stijlen harmonieus door elkaar heen; zo staan de moderne meubels naadloos naast de oude mergelstenen muur. * Als Ramon zegt aardappel, kerrie, komijn, gember en verse koriander, dan roept iedereen natuurlijk: Indiaas! Hij maakt samosa: driehoekig gevouwen gevulde deeghapjes. Deze versie is vegetarisch en je krijgt ook meteen de recepten voor twee kakelverse Indiase dipsauzen. Een heerlijke betaalbare gerecht. * Oud-docent en muzikant Jaap Dros plant op Texel 200 hazelaars. Dat is nu 25 jaar geleden en inmiddels raapt Jaap daar grote hoeveelheden hazelnoten van. Wat hij zelf kan verkopen, raapt hij op, de rest laat hij liggen. Zo wordt het weer teruggegeven aan de natuur... en stiekem ook omdat hij een beetje een luie teler is. Chef-kok Léon Mazairac bezoekt hem op Texel en maakt met de hazelnoten een gerecht voor Jaap. * Linda de Vries heeft een fantastische natuurboerderij in het Noord-Hollandse Zuidermeer. Ze houdt enorm van dieren, maar heeft een zwak voor dieren met een vreemd uiterlijk. Haar krulveerganzen, macho-achtige kalkoenen, Oudhollandse kuifeenden en Indische loopeenden zien er dus niet standaard uit en vervullen allemaal een functie op de boerderij. Ze fokt op kleine schaal en verkoopt zelfgeteelde groenten en fruit. Zo komt ze aardig rond, maar het is geen vetpot: dat hoeft ook niet want het is haar grootste passie.
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...