Toen het leven nog eenvoudig was had je slaolie en smeerolie. Als olie heel heet wordt vliegt het spontaan in de fik. Dat wordt in De Wilde Keuken onomstotelijk bewezen. Toen het leven nog eenvoudig was had je slaolie en smeerolie. En toen er nog geen smeerolie was smeerde men de geweren met slaolie. Dat was olie uit koolzaad die raapzaadolie werd genoemd en vreselijk stonk als er in gebakken werd. Vader bakte vis in het schuurtje en mocht daarna een week niet meer zijn huis in. Het leven is niet eenvoudig meer en voor kennis over spijsolie moet men op cursus. Die uit olijven is er bijgekomen en zonnebloem en maiskiem en olie uit de pelletjes van rijst. Maar één ding staat vast: als olie heel heet wordt vliegt het spontaan in de fik. Dat wordt in De Wilde Keuken onomstotelijk bewezen. Met slaolie.
Bron: NTR
De Wilde Keuken
Is het waar dat Spaanse varkens eikels eten. Ja. Er zijn in Spanje een paar varkens die een paar eikels eten. En smaken die varkens later, als ze geslacht zijn, lekker? Ja heel lekker.
De Wilde Keuken
De onthulling van landgarnalen. Zijn er altijd al geweest, maar ze vielen niet op. Je hoeft er niet op te vissen. Iedereen heeft ze in huis. Heerlijk!
De Wilde Keuken
Een koe en kalf en een heel paard half. Maar melk is de motor. Het komt van de koe en wordt kaas.
De Wilde Keuken
Kruiden maken van eten een feest. Maar welke kruiden bij welk eten? Hoeven we niet meer over na te denken. Dat doen de toverkollen voor ons. Ze mengen kruiden en zetten op het zakje alleen nog waartoe ze dienen. Speklapjeskruid ...
De Wilde Keuken
Het is eerder een mossel, eerder een slak, een weekdier, maar hij mag vis heten van de mens. Inktvis is goed beschouwd geen vis. Geen graatje in te bekennen en het slakkenhuis, de schelp zit binnenin. Dat is veel minder lastig ...
De Wilde Keuken
De Wilde Keuken gaat in het ijzer, kookt op een kachel, zelf gemaakt van oud ijzer van een scheepssloperij, bakt wafels op een gietijzeren putdeksel en doet de was in een Dutch oven. Programma rond de onstuimige keuken van Wout ...
De Wilde Keuken
Rivierkreeftjes zijn een plaag. Het begon in Spanje waar rijstvelden zijn aangelegd. Veel water, veel werk, weinig winst. De boeren zochten bijverdienste en zetten Amerikaanse kreeften uit in het water onder de rijst. De plaag ...
De Wilde Keuken
Picasso werd er beroemd om, hij portretteerde vrouwen met twee ogen aan één kant voorbij de neus. Maar schollen, tongen, scharren en botjes hebben het bedacht. In de Wilde Keuken een klein heilbotje dat nog een neusje heeft t ...