De Wilde Keuken

Een programma rond de onstuimige keuken ('het is een werkplaats') van Wouter Klootwijk. Vanuit de keuken gaat hij op pad en zijn reizen eindigen in zijn keuken. Het zijn alledaagse vragen waar de huishoudjournalist van wakker liggen kan. Wat is scherp precies en waarom kun je botte messen kopen? Waar is de Nederlandse soepkip gebleven en hoe erg houden de wilde zwijnen huis op de akkers? Mag een varken een worstje eten van de dokter, waarvan wordt appelstroop gemaakt en hoe herken je een koekenpan?

Elke week zegt Klootwijk hardop wat hij ook stilletjes had kunnen schrijven. En het is al voorbij voor je weet wat je ziet. Een strooibus met zout is stomvervelend. Dat vindt de moderne mens die de hele dag bezig is met zich niet te vervelen. Een zoutmolen die geluid maakt, dat is het nieuwe plezier aan tafel. De strooizoutfabrikant had het nakijken, iedereen wou dikke korrels uit de zee. Maar dikke korrels? Dat kan ik ook zei de strooizoutfabriek. In de Wilde Keuken wordt uitgelegd hoe we met die dikke korrels schatrijk kunnen worden. Van zout goud maken. Tegen de verveling.

Bron: NTR

Meer Afleveringen van De Wilde Keuken

Nederland 2

De Wilde Keuken

Is het waar dat Spaanse varkens eikels eten. Ja. Er zijn in Spanje een paar varkens die een paar eikels eten. En smaken die varkens later, als ze geslacht zijn, lekker? Ja heel lekker. 

Nederland 2

De Wilde Keuken

De onthulling van landgarnalen. Zijn er altijd al geweest, maar ze vielen niet op. Je hoeft er niet op te vissen. Iedereen heeft ze in huis. Heerlijk! 

Nederland 2

De Wilde Keuken

Een koe en kalf en een heel paard half. Maar melk is de motor. Het komt van de koe en wordt kaas. 

Nederland 2

De Wilde Keuken

Kruiden maken van eten een feest. Maar welke kruiden bij welk eten? Hoeven we niet meer over na te denken. Dat doen de toverkollen voor ons. Ze mengen kruiden en zetten op het zakje alleen nog waartoe ze dienen. Speklapjeskruid ... 

Nederland 2

De Wilde Keuken

Het is eerder een mossel, eerder een slak, een weekdier, maar hij mag vis heten van de mens. Inktvis is goed beschouwd geen vis. Geen graatje in te bekennen en het slakkenhuis, de schelp zit binnenin. Dat is veel minder lastig ... 

Nederland 2

De Wilde Keuken

De Wilde Keuken gaat in het ijzer, kookt op een kachel, zelf gemaakt van oud ijzer van een scheepssloperij, bakt wafels op een gietijzeren putdeksel en doet de was in een Dutch oven. Programma rond de onstuimige keuken van Wout ... 

Nederland 2

De Wilde Keuken

Rivierkreeftjes zijn een plaag. Het begon in Spanje waar rijstvelden zijn aangelegd. Veel water, veel werk, weinig winst. De boeren zochten bijverdienste en zetten Amerikaanse kreeften uit in het water onder de rijst. De plaag ... 

Nederland 2

De Wilde Keuken

Picasso werd er beroemd om, hij portretteerde vrouwen met twee ogen aan één kant voorbij de neus. Maar schollen, tongen, scharren en botjes hebben het bedacht. In de Wilde Keuken een klein heilbotje dat nog een neusje heeft t ...