De Wilde Keuken

Een programma rond de onstuimige keuken ('het is een werkplaats') van Wouter Klootwijk. Vanuit de keuken gaat hij op pad en zijn reizen eindigen in zijn keuken. Het zijn alledaagse vragen waar de huishoudjournalist van wakker liggen kan. Wat is scherp precies en waarom kun je botte messen kopen? Waar is de Nederlandse soepkip gebleven en hoe erg houden de wilde zwijnen huis op de akkers? Mag een varken een worstje eten van de dokter, waarvan wordt appelstroop gemaakt en hoe herken je een koekenpan?

Je denkt dat volle yoghurt zwaarder is dan magere yoghurt, het is andersom. Toch kan het gebeuren dat iemand volle yoghurt meeneemt die zwaarder is dan een baksteen. Er wordt uitgelegd hoe dat komt. Wat je schrijft, kun je dat ook zeggen? Schrijven doet Wouter Klootwijk, die zichzelf wel eens huishoudjournalist noemt, al zijn leven lang en soms komt er wat van in de krant. Columns over huishoudelijke zaken. Hij ontpopte zich ook als televisiejournalist, maakte met Joost Engelberts de tv-serie Klootwijk aan Zee en daarna twee seizoenen De Wilde Keuken, het eerste kookprogramma waarin niet wordt gekookt. Maar kan dat ook kort? Kan een schrijver het ook gewoon even zeggen? Nieuw in Nederland: het kortste tv-programma ooit. De Wilde Keuken in twee minuten. Elke week zegt Klootwijk hardop wat hij ook stilletjes had kunnen schrijven. En het is al voorbij voor je weet wat je ziet.

Bron: NTR

Meer Afleveringen van De Wilde Keuken

Nederland 2

De Wilde Keuken

Is het waar dat Spaanse varkens eikels eten. Ja. Er zijn in Spanje een paar varkens die een paar eikels eten. En smaken die varkens later, als ze geslacht zijn, lekker? Ja heel lekker. 

Nederland 2

De Wilde Keuken

De onthulling van landgarnalen. Zijn er altijd al geweest, maar ze vielen niet op. Je hoeft er niet op te vissen. Iedereen heeft ze in huis. Heerlijk! 

Nederland 2

De Wilde Keuken

Een koe en kalf en een heel paard half. Maar melk is de motor. Het komt van de koe en wordt kaas. 

Nederland 2

De Wilde Keuken

Kruiden maken van eten een feest. Maar welke kruiden bij welk eten? Hoeven we niet meer over na te denken. Dat doen de toverkollen voor ons. Ze mengen kruiden en zetten op het zakje alleen nog waartoe ze dienen. Speklapjeskruid ... 

Nederland 2

De Wilde Keuken

Het is eerder een mossel, eerder een slak, een weekdier, maar hij mag vis heten van de mens. Inktvis is goed beschouwd geen vis. Geen graatje in te bekennen en het slakkenhuis, de schelp zit binnenin. Dat is veel minder lastig ... 

Nederland 2

De Wilde Keuken

De Wilde Keuken gaat in het ijzer, kookt op een kachel, zelf gemaakt van oud ijzer van een scheepssloperij, bakt wafels op een gietijzeren putdeksel en doet de was in een Dutch oven. Programma rond de onstuimige keuken van Wout ... 

Nederland 2

De Wilde Keuken

Rivierkreeftjes zijn een plaag. Het begon in Spanje waar rijstvelden zijn aangelegd. Veel water, veel werk, weinig winst. De boeren zochten bijverdienste en zetten Amerikaanse kreeften uit in het water onder de rijst. De plaag ... 

Nederland 2

De Wilde Keuken

Picasso werd er beroemd om, hij portretteerde vrouwen met twee ogen aan één kant voorbij de neus. Maar schollen, tongen, scharren en botjes hebben het bedacht. In de Wilde Keuken een klein heilbotje dat nog een neusje heeft t ...