Met: Wie lekker lang wil brunchen met de paasdagen krijgt inspiratie van chef-kok Ramon Brugman. Hij maakt een feestelijke paasbrunch met doperwtensoep, zelfgebakken matzes, toast met eiersalade en gerookte zalm en quiches met groene asperges, geitenkaas en tomaat. * Op het prachtige eiland Terschelling werken Willemijn Steentjes en Flang Cupido samen aan een culinaire plek op het eiland. Ze maken gebruik van alle voeding die op de Wadden te vinden is; oesters, kokkels, zeewier en zeekraal, maar ook zilte grond. Culinair expert Alain Caron leert van Flang alles over vissen op het wad. Als tegenprestatie maakt Alain een bijzonder gerecht met alikruiken en kokkels. * Aan de rand van de Betuwe ligt het 900 hectare grote, historische landgoed Mariënwaerdt. Eeuwenoude tradities worden hier in ere gehouden; zoals bijvoorbeeld de dag van de dansende koeien. Op veel kastelen staan traditionele Lakenvelder koeien, met het karakteristieke witte stuk over de rug. Als ze na de winter voor het eerst de wei weer zien, dansen ze van plezier. * Karel Boersma kocht in 1984 een jachtwerf in Sneek, met het idee om er zijn kantoor te vestigen. Op aanraden van zijn vrouw bouwde hij er een woonhuis bij. Inmiddels lopen wonen en werken naadloos in elkaar over, waar de liefde van Karel voor varen, auto's en het bewerken van antieke meubels overal terugkomt. * Josien Polter en Peter Bartlema hebben een achtertuin met allemaal tegels. Er is geen stukje groen te bekennen! Dat willen ze graag veranderen. En het mag ook wel wat gezelliger, zodat ze er 's zomers lekker kunnen zitten. Klein probleem is dat ze weinig tuinervaring hebben, want ze zijn net verhuisd vanuit de stad. Gelukkig is daar Martin Stuger; hij weet wel raad met hun wensen!
Bron: KRO-NCRV
BinnensteBuiten
In de werkkamer van Ingrid en Jan is het een constant geschuif met spullen. De zeventigers studeren graag en willen daar een geschikte ruimte voor hebben. Theo-Bert helpt. * In aanloop naar de verkiezingen kookt chef-kok Ramon ...
BinnensteBuiten
In het Limburgse Posterholt woont Petra samen met haar dochter en kleindochters op het landgoed van Kasteel Aerwinkel, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Langs de Maas zijn de Maasheggen te vinden vol sleedoor ...
BinnensteBuiten
Inge Becka ruilt vijftien jaar geleden de stad in voor het platteland. Haar oog valt op een vrijstaande rentenierswoning uit 1880, met een ruime stolpwoning eraan vast in Westbeemster. * Chef-kok Ramon maakt een klassiek Frans ...
BinnensteBuiten
De centrale zigzaggende trap is de blikvanger in het huis van Jasper en zijn gezin in Utrecht. Jasper ontwerpt en bouwt het huis helemaal zelf en geniet van de lichtinval op de acht woonlagen. * Chef-kok Sharon maakt zelfgemaak ...
BinnensteBuiten
De gele courgette is minder bekend dan de groene. Als het aan Rob en Leontien in het Limburgse Neer ligt, komt daar verandering in. Ze zijn een van de weinigen in Nederland die gele courgette telen. Alain neemt een kijkje op hu ...
BinnensteBuiten
In Valkenswaard ontwerpen Eva en Jeroen hun eigen huis. Ze bestellen het bouwpakket en zetten hun houten woning zelf in elkaar. * Nadia Zerouali maakt een Libanees gerecht: kibbeh van aardappel met een lekkere bite van walnoot ...
BinnensteBuiten
Het Teylers Hofje in Haarlem is sinds 1787 bewoond door oudere alleenstaande vrouwen en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds 22 alleenstaande vrouwen rondom de mooie binnentuin. Architectuurhistoricus Valentijn neemt e ...
BinnensteBuiten
Aan de haven van Medemblik wonen Richard en Kim in een monumentale woning uit 1650. De oude elementen van het huis in combinatie met een moderne uitbouw en tweedehands designklassiekers geven een leuk contrast. * Chef-kok Leon ...