Leven in de Brouwerij

Van blond tot donker en van IPA tot Stout. Er bestaan talrijke verschillende bieren met ieder hun eigen authentieke smaak. Maar wat maakt een biertje perfect? In hun busje reizen Patrick en Kasper door het land en doen zij inspiratie op bij de top van de Nederlandse bierbrouwers. Weten de drinkbroeders uiteindelijk zelf het perfecte bier te brouwen? Hun eigen Leven in de Brouwerij-bier?nnBelgië staat van oudsher bekend als hét bierland van de wereld, maar Nederland doet daar allang niet meer voor onder. Bier is hot: de brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. De tocht van jeugdvrienden Kasper en Patrick brengt hen langs eeuwenoude familiebedrijven, creatieve start-ups en enthousiaste thuisbrouwers. Allen met één gemeende deler: de liefde voor bier. Welke mout gebruik je? Laat je de gerstekorrels branden of roosteren? En onder welke temperatuur laat je het bier gisten? De brouwers vertellen met passie over hun bier, de geschiedenis van hun brouwerij en het geheim van hun brouwproces. Kasper en Patrick proeven er op los en recenseren de bieren van de brouwers. Ondertussen maken zij ijverig aantekeningen, want uiteindelijk gaan ook zij de uitdaging aan: het brouwen van hun eigen bier. De brouwers verzamelen zich op het eind van de reeks voor de ultieme eindproef: hebben Kasper en Patrick het ultieme bier weten te brouwen?

In Amsterdam werken brouwers Fer en Arno met zeer gemotiveerde mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De heren ontmoeten hier Bart, die schizofreen is. De reis vervolgt zich naar een oud klooster in Berkel-Enschot, waar Kasper en Patrick spreken met abt Bernardus. De abt vertelt hen over het originele Trappistenbier dat nog steeds in het klooster gebrouwen wordt. Tot slot gaan de mannen langs bij de Bossche Mary-jane en Janneke. Zij brouwen bier met een wel heel opmerkelijke naam.

Bron: AVROTROS

Meer Afleveringen van Leven in de Brouwerij

Nederland 1

Leven in de Brouwerij

De presentatoren nodigden de brouwers, die zij de afgelopen weken bezochten, uit voor een proefsessie in het Amsterdamse Vondelpark; daar waar hun zoektocht tien weken geleden begon. Zal het Leven in de Brouwerij-bier bij de br ... 

Nederland 1

Leven in de Brouwerij

Daarnaast maken ze tijd om de stadsbrouwerij van Nijmegen te bezoeken. Hier wordt in de distilleerderij ambachtelijk bier verwerkt tot whisky, likeur en jenever. 

Nederland 1

Leven in de Brouwerij

Gerard brengt de heren de beginselen van kwaliteitstesten bij. Zonder gist geen bier. En dat is ontzettend belangrijk om te weten als je je eigen bier wil brouwen. Gistkenner André van der Zee geeft een interessant lesje over ... 

Nederland 1

Leven in de Brouwerij

De heren vervolgen hun weg naar Nijmegen, waar brouwers Sander en Kick de meest complexe bieren brouwen. Tot slot bezoeken Kasper en Patrick het eeuwenoude terrein van Maallust in Veenhuizen. Dit terrein huisvestte ooit 500 gez ... 

Nederland 1

Leven in de Brouwerij

Zij hangen de gedachte aan dat wat eeuwen goed is geweest, nu ook goed is. Hop is een belangrijk ingrediënt voor bier dat op het hoogtepunt tot wel twintig centimeter per dag groeit. De mannen bezoeken een hopveld en gaan zelf ... 

Nederland 1

Leven in de Brouwerij

In Zaandijk spreken de heren brouwer Patrick Breugem, die jaren geleden een ernstig ongeluk kreeg, maanden in coma lag, maar zich terugvocht. Die kracht heeft Breugem verwerkt in zijn bier. Aan het eind van de uitzending maakt ... 

Nederland 1

Leven in de Brouwerij

De mannen rijden door naar Bodegraven waar Menno Olivier laat zien hoe je op een ‘links kapitalistische manier’ bier kan brouwen. In Rotterdam ontmoeten Kasper en Patrick hipster-brouwer Etienne, die zijn baard al twintig j ... 

Nederland 1

Leven in de Brouwerij

Hij behoort tot de beste brouwers van Nederland. Verderop in Zeeland ontmoeten ze Andries de Groen sr., die de presentatoren door zijn immens grote moutfabriek leidt. Hij leert de heren de beginselen van het moutproces. En dat ...