Tessel en Doris leren de heren alles over thuisbrouwen: schroten, malen, filteren, maischen, koken en koelen in een keukentje waarin je je kont nauwelijks kan keren. Kasper en Patrick vervolgen hun weg naar bierprofessor Henri Reuchlin, die hen alles leert over de uiterlijke kenmerken van bier en demonstreert hoe je bier moet proeven. Maar uiteindelijk bepalen de heren natuurlijk zelf hun eigen voor- en afkeuren. Voor de eerste proeve doen ze dat bij een brouwerij die zich in korte tijd ontwikkelde van vriendenclub tot professionele brouwerij.
Bron: AVROTROS
Leven in de Brouwerij
De presentatoren nodigden de brouwers, die zij de afgelopen weken bezochten, uit voor een proefsessie in het Amsterdamse Vondelpark; daar waar hun zoektocht tien weken geleden begon. Zal het Leven in de Brouwerij-bier bij de br ...
Leven in de Brouwerij
Daarnaast maken ze tijd om de stadsbrouwerij van Nijmegen te bezoeken. Hier wordt in de distilleerderij ambachtelijk bier verwerkt tot whisky, likeur en jenever.
Leven in de Brouwerij
Gerard brengt de heren de beginselen van kwaliteitstesten bij. Zonder gist geen bier. En dat is ontzettend belangrijk om te weten als je je eigen bier wil brouwen. Gistkenner André van der Zee geeft een interessant lesje over ...
Leven in de Brouwerij
De heren vervolgen hun weg naar Nijmegen, waar brouwers Sander en Kick de meest complexe bieren brouwen. Tot slot bezoeken Kasper en Patrick het eeuwenoude terrein van Maallust in Veenhuizen. Dit terrein huisvestte ooit 500 gez ...
Leven in de Brouwerij
Zij hangen de gedachte aan dat wat eeuwen goed is geweest, nu ook goed is. Hop is een belangrijk ingrediënt voor bier dat op het hoogtepunt tot wel twintig centimeter per dag groeit. De mannen bezoeken een hopveld en gaan zelf ...
Leven in de Brouwerij
In Zaandijk spreken de heren brouwer Patrick Breugem, die jaren geleden een ernstig ongeluk kreeg, maanden in coma lag, maar zich terugvocht. Die kracht heeft Breugem verwerkt in zijn bier. Aan het eind van de uitzending maakt ...
Leven in de Brouwerij
De mannen rijden door naar Bodegraven waar Menno Olivier laat zien hoe je op een ‘links kapitalistische manier’ bier kan brouwen. In Rotterdam ontmoeten Kasper en Patrick hipster-brouwer Etienne, die zijn baard al twintig j ...
Leven in de Brouwerij
Hij behoort tot de beste brouwers van Nederland. Verderop in Zeeland ontmoeten ze Andries de Groen sr., die de presentatoren door zijn immens grote moutfabriek leidt. Hij leert de heren de beginselen van het moutproces. En dat ...