Nadiya Hussain bezoekt het dorp van haar familie in de buurt van Sylhet in het noordoosten van Bangladesh. Met behulp van streekproducten en plaatselijke kooktechnieken deelt ze haar lievelingsrecepten met de kijker, waaronder gebakken vis met groene mangochutney en een halva-variant die 'thoosha shinni' wordt genoemd. Al kokend onthult ze de grondbeginselen van de keuken van Bangladesh. Wanneer Nadiya wordt uitgenodigd voor de bruiloft van een familielid, besluit ze voor de bruid een pompoenbruidstaart van drie lagen te maken. Maar als ze had geweten dat de enige beschikbare oven zich in een industriƫle bakkerij bevond, had ze zich misschien wel bedacht. Nadiya maakt opnieuw kennis met familieleden die ze niet meer heeft gezien sinds haar eigen - gearrangeerde - huwelijk van ruim tien jaar geleden. Zo wordt het voor haar een ontroerende en nostalgische reis.
Bron: NTR
The Chronicles of Nadiya
Nadiya heeft net een week doorgebracht bij haar familie in Sylhet. In deze aflevering gaat ze in haar eentje op pad om overal in Bangladesh te koken en meer te weten te komen over het land, zijn inwoners en wat ze er eten. In d ...
The Chronicles of Nadiya
Nadiya Hussain bezoekt het dorp van haar familie in de buurt van Sylhet in het noordoosten van Bangladesh. Met behulp van streekproducten en plaatselijke kooktechnieken deelt ze haar lievelingsrecepten met de kijker, waaronder ...