Camembert ligt in de regio Normandië in het Noordwesten van Frankrijk. Na de Franse Revolutie werd hier voor het eerst deze witte schimmelkaas gemaakt. Ilja gaat langs bij een ware affineur, een chique woord voor kaasrijper. Dode camembert, levende camembert, hij hoort er alles over. Als wijnboer wil hij natuurlijk ook weten wat de best begeleidende wijn is bij de camembert. En hoe kunt u kaas eigenlijk het best bewaren? Dit is een herhaling van 5 november 2014.
Bron: MAX
Gort à la Carte
Camembert ligt in de regio Normandië in het Noordwesten van Frankrijk. Na de Franse Revolutie werd hier voor het eerst deze witte schimmelkaas gemaakt. Ilja gaat langs bij een ware affineur, een chique woord voor kaasrijper. ...
Gort à la Carte
Oesters, de nachtmerrie van velen, want het is slijmerig en met de crème-grijze kleur zien de weekdieren er niet bepaald appetijtelijk uit. Op de markt in Bordeaux lijkt echter niemand van oesters te gruwen, ze beginnen er zel ...
Gort à la Carte
Ilja tracht te ontsluieren waarom de haan het nationale symbool van Frankrijk is. Van een sterrenkok die boer is geworden leert hij dat je de beste coq au vin maakt met een hoogbejaarde haan. Een beroemde driesterrenchef, die ...
Gort à la Carte
In de Provence gaat Ilja op zoek naar de befaamde Franse vissoep bouillabaisse. Hij eet de oorspronkelijk 'armeluissoep' thuis bij een visser, en wordt warm onthaald op een dorpsfeest in een klein Frans vissersdorpje. In het ...
Gort à la Carte
Ilja volgt het spoor van Frankrijks populairste geitenkaas: de Crottin de Chavignol. Hiervoor gaat hij dwars door de Loirevallei. De kleine kaasjes zien eruit als beschimmelde fossielen en ruiken naar een stal waarvan het stro ...
Gort à la Carte
In de zonovergoten Provence gaat Ilja op zoek naar de receptuur van de originele ratatouille. Hij gaat het veld in met een kweker van eeuwenoude tomatenrassen en een sterrenchef met een obsessie voor groenten. Daar ontdekt hi ...
Gort à la Carte
Ilja onderwerpt zich aan een folteringtest: is hij Fransman genoeg om te genieten van de vreeswekkende vleesspecialiteiten uit de Loirestreek? Gort kauwt op varkensoren, knabbelt aan varkenshoefjes en gaat zelfs de beruchte and ...
Gort à la Carte
Oesters, de nachtmerrie van velen, want het is slijmerig en met de crème-grijze kleur zien de weekdieren er niet bepaald appetijtelijk uit. Op de markt in Bordeaux lijkt echter niemand van oesters te gruwen, ze beginnen er zel ...