De bak staat op de Broekerveiling, de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Truus en Atie presenteren al jarenlang vrijwillig het West-Friese kostuum op de veiling, daarom is het tijd deze twee gezellige dames in het zonnetje te zetten. Voor de ingrediënten gaat Winston Post deze week langs bij Snack Connection, waar hij ziet hoe noten ambachtelijk worden verwerkt. Bij Bakkerij Smolders maakt een eigen appelbol.
Bron: RTL4
Nederland Proeft
Winston Post en Ed Hoogendijk strijken neer op het Rabarber Festival in Heide. Winston komt alles te weten over het fruitigste product onder groentesoorten. Ed laat zien hoe je rabarber kunt verwerken in een volwaardige maaltijd.
Nederland Proeft
Winston Post en Ed Hoogendijk reizen af naar Schmidt Zeevis in Rotterdam. Terwijl Ed gaat barbecuen, maakt Winston een uitstapje naar Bemmel waar hij alles te weten komt over de Hollandse aubergine.
Nederland Proeft
Winston Post ontdekt twee oer-Hollandse pareltjes: koolzaadolie en de oranje paprika. Ed Hoogendijk verwerkt deze ingrediënten in een vitaminerijk gerecht.
Nederland Proeft
Winston Post en Ed Hoogendijk reizen af naar een teler in Limburg, die de l´Amuse-tomaat teelt. Terwijl Ed een heerlijk gerecht klaarmaakt, brengt Winston een bezoek aan een gezonde sportkantine.
Nederland Proeft
Winston Post en Ed Hoogendijk trappen het nieuwe seizoen af in kaasstad Gouda. Terwijl Ed een traditioneel gerecht bereidt, maakt Winston een uitstapje naar Limburg. Daar komt hij alles te weten over de koning onder de groenten ...
Nederland Proeft
Winston Post maakt een reis door het menselijk lichaam en ontdekt waarom eieren goed voor je zijn. Ed Hoogendijk sluit het seizoen af met een verrassend gerecht, bomvol Hollandse tomaten.
Nederland Proeft
Vanuit het historische centrum van Delft maakt Ed Hoogendijk een gezond preigerecht klaar. Winston Post brengt samen met een groep basisschoolleerlingen een bezoek aan Kokkerelli, waar zij de wondere wereld van voeding ontdekken.
Nederland Proeft
Aardbeien plukken en paling roken: dat is wat Winston Post te doen staat. Ed Hoogendijk staat voor de uitdaging om deze twee Hollandse producten te verwerken in één gerecht.