Koken voor de wereld

Vijfentwintig koks met diverse achtergronden beginnen een restaurant in een oude parkeergarage in Amsterdam Zuidoost.Wat koken ze? Waarom juist dát? En het belangrijkst: wordt het een succes? Eén restaurant met vele keukens. Een heel nieuw concept dat wel eens een grote aantrekkingskracht zou kunnen uitoefenen op een ieder die van exotisch eten houdt. Het fenomeen Food Hall is afkomstig uit Zuidoost-Azië, waaide over naar o.a. Madrid en Barcelona en bestaat nu ook in Nederland. Naar Amsterdam Zuidoost om precies te zijn. In samenwerking met Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en projectontwikkelaar Lingotto is de oude parkeergarage Develstein omgebouwd tot het zogenaamde 'World of Food'. Als bezoeker heb je de keuze uit meer dan twintig verschillende culinaire tradities. Hier krijg je geen standaard patatje of pizzapunt, maar gerechten ter plekke klaargemaakt door kleine wereldse ondernemers.

Op vrijdag 29 mei wordt World of Food in Amsterdam Zuidoost feestelijk geopend. Deze tweede aflevering van de NTR-serie ‘Koken voor de wereld’ kijkt vooruit naar de opening. Eddy, de voorzitter van de coöperatie, maakt zich zorgen. De aannemer loopt achter op schema en Eddy vraagt zich af of alles wel op tijd klaar is. - Ook leren we Angelino kennen. Hij groeide op bij zijn oma in een van de flats waar in 1992 het tragische vliegtuigongeluk plaatsvond. Angelino was toen 20 jaar. “Mijn oma zag het vliegtuig aankomen en had meteen door dat het niet in orde was. We moesten rennen voor ons leven. Dankzij haar sta ik hier nog.” Hij ging daarna door een moeilijke periode, verwaarloosde zijn k0ksopleiding en raakte van het rechte pad af. Maar het verleden wil hij nu achter zich laten. Het is Angelino's passie om de wereld kennis te laten maken met de wonderen van de authentieke Antilliaanse keuken. Tot die tijd brengt hij pasteitjes rond die hij via tekstberichten verkoopt. - Ook ontmoeten we Daphne, een hardwerkende vrouw en één van de drijvende krachten achter het project. Ze is moeder van een groot gezin, maar wordt in World of Food ook als de mama van vele jonge ondernemers beschouwd. Om de concurrentie te checken gaat ze een kijkje nemen in de prachtige Markthal van Rotterdam.

Bron: NTR

Meer Afleveringen van Koken voor de wereld

Nederland 2

Koken voor de wereld

Teleurstelling en toch een feestje in de laatste aflevering van Koken voor de wereld. World of Food is niet op tijd klaar. Maar dat weerhoudt de koks er niet van een feestje te bouwen. Joan en Yvette leggen uit wat voor feestje ... 

Nederland 2

Koken voor de wereld

In de vijfde aflevering van de zesdelige NTR-serie ‘Koken voor de wereld’ maken we kennis met Waseem. Hij is afkomstig uit Pakistan en heeft hard gewerkt om hier in Nederland een bestaan op te bouwen. Een doorzetter met gro ... 

Nederland 2

Koken voor de wereld

In de vierde aflevering maken we kennis met Chris en Nadine. Dit broer-zus koppel heeft niets dan lof voor de Bijlmer. Terwijl ze toch op jonge leeftijd ook al leerden om te gaan met de mindere kanten van hun woonomgeving. De ... 

Nederland 2

Koken voor de wereld

In de derde aflevering van de zesdelige NTR-serie ‘Koken voor de wereld’ maken we kennis met Ileen. Zij heeft een bijzonder verhaal over haar babytijd in Suriname. Haar leven heeft twee leidraden: God en Moksi Alesi. Verde ... 

Nederland 2

Koken voor de wereld

Op vrijdag 29 mei wordt World of Food in Amsterdam Zuidoost feestelijk geopend. Deze tweede aflevering van de NTR-serie ‘Koken voor de wereld’ kijkt vooruit naar de opening. Eddy, de voorzitter van de coöperatie, maakt zic ... 

Nederland 2

Koken voor de wereld

Vijfentwintig koks met diverse achtergronden beginnen een restaurant in een oude parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost. Wat koken ze? Waarom juist dát? En het belangrijkst: wordt het een succes? Eén restaurant met vele keukens. ...