Diel 2. De Terp is een bijzondere zorginstelling in Leeuwarden. In deel 1 hebben we kennisgemaakt met een aantal bewoners die openhartig over hun leven vertelden. Verslaving en psychiatrische problemen zijn meestal het hoofdmotief. In De Terp moeten ze daarmee en met elkaar om leren gaan. Freddy Fleur, de Indische zanger, is plotseling overlden. De bewoners nemen in de eetzaal waardig afscheid van hem. Dolf van Olphen is ontroostbaar, want Freddy was een goede vriend van hem. En hij waarschuwde hem kortgeleden nog voor de drank. Ondertussen moet iedereen inpakken, want De Terp verhuist naar een nieuw gebouw op een andere locatie. Voor sommigen is het een feestje, voor anderen is het moeilijk omdat ze de gevolgen niet kunnen overzien. In optocht gaan de scootmobielen naar de nieuwe bestemming. De kamers vallen goed in de smaak, want het oude gebouw was erg verouderd. Maar ja, verhuizen geeft voor eenieder veel stress en ook de bewoners van De Terp ontkomen daar niet aan.
Bron: Omrop Fryslân
Fryslân DOK
Terwijl de overheid op zich laat wachten, proberen jonge boeren hun eigen weg naar de toekomst te vinden.
Fryslân DOK
Drie korte films van aankomende talenten. Maaike Meinderstma onderzoekt het verschijnsel zenuwen, Jildou Smink deelt haar zorgen om klimaatstress en Hendrik Gores spreekt zich uit over armoede.
Fryslân DOK
Oekraïense vluchtelingen die al anderhalf jaar in de dorpjes Earnewâld en Oudega opgevangen worden, gaan terug naar het vaderland. Ze nemen Friese tulpenbollen mee om thuis in Kharkiv te planten.
Fryslân DOK
Oekraïeners, gevlucht voor de oorlog, leren elkaar kennen op Nederlandse les in een Fries dorpje. Hoe houd je je staande terwijl de geliefde stad die je achter moest laten, kapotgeschoten wordt?
Fryslân DOK
Taeke Triemstra kaatst al zijn hele leven. Hij is de succesvolste kaatser in de geschiedenis en won alles wat er te winnen viel. Klopt het dat succes voortkomt uit bescheidenheid?
Fryslân DOK
Winters met sneeuw en ijs worden zeldzamer en de kans op een Elfstedentocht wordt steeds kleiner. We verliezen niet alleen een natuurverschijnsel, maar ook een stukje cultuur. Wat doet dat met ons?
Fryslân DOK
Kunstenaar Zoltin Peeter vond in Friesland de stilte en de ruimte om te werken. Toen bleek dat hij stervende was, besloot hij een groot deel van zijn werk te vernietigen. Wat gebeurt er met de rest?
Fryslân DOK
Vijf jaar geleden was Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. De hoofdrolspelers van toen schetsen het succes, maar ook de tegenslagen. En ze blikken vooruit: wat is de legacy voor de toekomst?