Net uit het ei mag een hennetje blijven leven om legkip te worden. Het haantje moet dood. Toch wordt in De Wilde Keuken zo'n haantje gebraden door een Winterswijkse chef en legt een kipdeskundige uit waarom de ene haan de andere niet is. En er is nieuws. Als het aan de wetenschap ligt worden er binnenkort helemaal geen hanen meer geboren. Dan komen de ooievaars wel om van de honger, maar daar kunnen we kikkers voor fokken. Verslaggever Wouter Klootwijk ('liever op pad dan in een praatprogramma') verruilde zijn keuken van beton voor een schaftkeet op wielen. Met de keet trekt de Wilde Keukenploeg door Nederland om uit het raampje te kijken naar wat boeren doen, bakkers, slagers, vissers en chefs van eethuizen, die voor Klootwijk helemaal naar buiten komen met een bord eten. www.ntr.nl/dewildekeuken
Bron: NTR
De Wilde Keuken
Is het waar dat Spaanse varkens eikels eten. Ja. Er zijn in Spanje een paar varkens die een paar eikels eten. En smaken die varkens later, als ze geslacht zijn, lekker? Ja heel lekker.
De Wilde Keuken
De onthulling van landgarnalen. Zijn er altijd al geweest, maar ze vielen niet op. Je hoeft er niet op te vissen. Iedereen heeft ze in huis. Heerlijk!
De Wilde Keuken
Een koe en kalf en een heel paard half. Maar melk is de motor. Het komt van de koe en wordt kaas.
De Wilde Keuken
Kruiden maken van eten een feest. Maar welke kruiden bij welk eten? Hoeven we niet meer over na te denken. Dat doen de toverkollen voor ons. Ze mengen kruiden en zetten op het zakje alleen nog waartoe ze dienen. Speklapjeskruid ...
De Wilde Keuken
Het is eerder een mossel, eerder een slak, een weekdier, maar hij mag vis heten van de mens. Inktvis is goed beschouwd geen vis. Geen graatje in te bekennen en het slakkenhuis, de schelp zit binnenin. Dat is veel minder lastig ...
De Wilde Keuken
De Wilde Keuken gaat in het ijzer, kookt op een kachel, zelf gemaakt van oud ijzer van een scheepssloperij, bakt wafels op een gietijzeren putdeksel en doet de was in een Dutch oven. Programma rond de onstuimige keuken van Wout ...
De Wilde Keuken
Rivierkreeftjes zijn een plaag. Het begon in Spanje waar rijstvelden zijn aangelegd. Veel water, veel werk, weinig winst. De boeren zochten bijverdienste en zetten Amerikaanse kreeften uit in het water onder de rijst. De plaag ...
De Wilde Keuken
Picasso werd er beroemd om, hij portretteerde vrouwen met twee ogen aan één kant voorbij de neus. Maar schollen, tongen, scharren en botjes hebben het bedacht. In de Wilde Keuken een klein heilbotje dat nog een neusje heeft t ...