Anne-Mar helpt de padden in het Vondelpark veilig oversteken. De boerinnen ontdekken de slagerskwaliteiten van boerin Teresa en Herman maakt zijn eigen vleesloze broodje shoarma. Anne-Mar helpt de padden in het Vondelpark veilig oversteken. De boerinnen ontdekken de slagerskwaliteiten van boerin Teresa en Herman maakt zijn eigen vleesloze broodje shoarma. -Elk voorjaar is het in het Vondelpark weer wachten op het moment dat de padden hun oversteek maken. Veel padden sneuvelen daarbij doordat ze onder de voet worden gelopen of omdat fietsers niet goed genoeg opletten. Daniël Kropveld maakte zes jaar geleden ook een fietstochtje door het stadspark toen hij een pad zag die de weg wilde oversteken. Hij stapte af en zette het beestje in een berm aan de overkant. Bij het teruglopen naar zijn fiets kwam hij nog veel meer padden tegen, hielp deze ook met hun oversteek en een passie was geboren. Daniël heeft inmiddels een groep vrijwilligers verzameld met wie hij elk jaar de padden overzet en Anne-Mar helpt hen daar een handje bij. -De boerinnen gaan op bezoek in het Brabantse Heusden-Asten, waar boerin Teresa haar biologische varkensboerderij heeft. Teresa is dol op haar Bonte Bentheimers maar zorgt ook dat de gevlekte varkens na de slacht een goede bestemming krijgen. Het resultaat daarvan vinden de boerinnen terug op hun bord. -De eerste vegetarische snackbar van Nederland is een feit. In de Haagse snackbar van Jurgen Verwoerd kan iedereen terecht voor bekende snacks als kroketten, de frikandel, hamburgers, cheeseburgers en chickenwings, met één verschil: er is geen vlees in het eten te vinden. Jurgen wil met zijn snackbar mensen bewust maken van de massaconsumering van vlees in de horeca en een vleesloos alternatief bieden. Herman komt erachter dat eigenlijk elke snack tegenwoordig wel vegetarisch gemaakt kan worden als hij zijn eigen vleesloze broodje shoarma maakt.
Bron: EO
Melk en Honing
Een bijzonder record op het eilandje Tiengemeten / Anne-Mar oogst echte Nederlandse druiven / Kefah gaat op Rottumerplaat op een moderne manier op zoek naar een oud plantje / Meesterkok Angélique maakt een stoofpotje van varke ...
Melk en Honing
Deze week bekijkt Herman een van de zeldzaamste paddenstoelensoorten van Nederland. Anne-Mar ontdekt hoe je zonder groene vingers een moestuin kunt maken. Kefah gaat strandjutten op Rottumerplaat en Herman ontdekt hoe trekvogel ...
Melk en Honing
Anne-Mar stort zich in de bronsttijd van de burlende edelherten / Herman ontdekt of koeien vriendschappen hebben / Kefah leert de bonte strandloper beter kennen / Wat je kunt maken van kapot gewaaide paraplu’s / meesterkok An ...
Melk en Honing
Herman ontdekt hoe je vissen over een levensgevaarlijk obstakel heen helpt / Anne-Mar oogst de eerste Hollandse quinoa en kok Prins van den Bergh maakt er een heerlijk recept mee / Kefah telt vlinders op Rottumerplaat / Waarom ...
Melk en Honing
Anne-Mar bezoekt de enige stokerij in Nederland waar van vers geplukt fruit eau-de-vie gestookt wordt / Angélique maakt een dessert met dit ambachtelijke drankje / waarom niet alle heide paars wordt / bijzondere konijnenhollen ...
Melk en Honing
Gastpresentator Kefah Allush brengt een uniek bezoek naar het onbewoonde Waddeneiland Rottumerplaat. In de zomer bivakkeren hier twee vogelwachters om de natuur in kaart te brengen. Kefah mag twee dagen met hen op pad om de bij ...
Melk en Honing
Herman betreedt bij hoge uitzondering het broedgebied van de lepelaar / Anne-Mar ontdekt hoe gevaarlijk exotische waterplanten kunnen zijn / heerlijk koken met oer-Hollandse spitskool / waarom wespen je lastigvallen in de tweed ...
Melk en Honing
Herman ontdekt de enige Hollandse koraalsoort: de Dodemansduim / aangespoeld afval op het strand / Chefkok Prins van den Bergh maakt een curryschotel van een restje rijst / en jonge roofvogels ringen.