Herman probeert de kudde van koeienhoeder Ad Taks naar een andere weide te verplaatsen. De struisvogels van Magitte komen wel erg dicht bij de boerinnen. Anne-Mar bezoekt een ziekenhuiskeuken. Herman probeert de kudde van koeienhoeder Ad Taks naar een andere weide te verplaatsen. Verder komen de struisvogels van Magitte wel erg dicht bij de boerinnen en is Anne-Mar te gast in een ziekenhuiskeuken die veel weg heeft van een toprestaurant. -Brabander Ad Taks is een voorvechter van streekrassen. Samen met zijn vrouw documenteerde hij alle Nederlandse huisdierrassen en bovendien houdt hij zelf tientallen bijzondere soorten dieren bij zijn eigen huis in Zundert. Zo heeft hij onder andere unieke schapen, eenden, konijnen en duiven onder zijn hoede. Ads absolute pronkstuk is echter het Heidekoetje. Van deze oerkoe zijn er in de wereldwijd minder dan 50 overgebleven en acht daarvan grazen onder Ads hoede in natuurgebied De Reten. Herman probeert te ontdekken waarom Ad strijdt voor het voortbestaan van deze bijzondere koeien. -Marga, Teresa en Marian voelen de hete adem van hongerige struisvogels in hun nek als ze op de boerderij van gastvrouw Magitte aan het werk worden gezet. Daarbij staat er een niet al te fraai klusje op hen te wachten: poep scheppen. -Ziekenhuiseten roept niet direct het beeld op van een uitmuntende maaltijd. Je denkt dan al snel aan doorgekookt voedsel waar niet al te veel smaak aan zit. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. De Sint Maartenskliniek in Nijmegen, een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in houding en beweging, heeft zelfs een topkok in de arm genomen. Al ruim zeven jaar laat Jelle Ferwerda zien dat ziekenhuismaaltijden lekker, biologisch en toch niet duur hoeven te zijn. Bovendien blijkt dat door het gezonde en tegelijkertijd smakelijke eten het herstel van patiënten sneller verloopt. Anne-Mar ziet van dichtbij hoe Jelle te werk gaat.
Bron: EO
Melk en Honing
Een bijzonder record op het eilandje Tiengemeten / Anne-Mar oogst echte Nederlandse druiven / Kefah gaat op Rottumerplaat op een moderne manier op zoek naar een oud plantje / Meesterkok Angélique maakt een stoofpotje van varke ...
Melk en Honing
Deze week bekijkt Herman een van de zeldzaamste paddenstoelensoorten van Nederland. Anne-Mar ontdekt hoe je zonder groene vingers een moestuin kunt maken. Kefah gaat strandjutten op Rottumerplaat en Herman ontdekt hoe trekvogel ...
Melk en Honing
Anne-Mar stort zich in de bronsttijd van de burlende edelherten / Herman ontdekt of koeien vriendschappen hebben / Kefah leert de bonte strandloper beter kennen / Wat je kunt maken van kapot gewaaide paraplu’s / meesterkok An ...
Melk en Honing
Herman ontdekt hoe je vissen over een levensgevaarlijk obstakel heen helpt / Anne-Mar oogst de eerste Hollandse quinoa en kok Prins van den Bergh maakt er een heerlijk recept mee / Kefah telt vlinders op Rottumerplaat / Waarom ...
Melk en Honing
Anne-Mar bezoekt de enige stokerij in Nederland waar van vers geplukt fruit eau-de-vie gestookt wordt / Angélique maakt een dessert met dit ambachtelijke drankje / waarom niet alle heide paars wordt / bijzondere konijnenhollen ...
Melk en Honing
Gastpresentator Kefah Allush brengt een uniek bezoek naar het onbewoonde Waddeneiland Rottumerplaat. In de zomer bivakkeren hier twee vogelwachters om de natuur in kaart te brengen. Kefah mag twee dagen met hen op pad om de bij ...
Melk en Honing
Herman betreedt bij hoge uitzondering het broedgebied van de lepelaar / Anne-Mar ontdekt hoe gevaarlijk exotische waterplanten kunnen zijn / heerlijk koken met oer-Hollandse spitskool / waarom wespen je lastigvallen in de tweed ...
Melk en Honing
Herman ontdekt de enige Hollandse koraalsoort: de Dodemansduim / aangespoeld afval op het strand / Chefkok Prins van den Bergh maakt een curryschotel van een restje rijst / en jonge roofvogels ringen.