Keuringsdienst van waarde

Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers van de Keuringsdienst nemen de telefoon ter hand en duiken in de wondere wereld van ons voedsel.

Bintjes, Dorés en Eigenheimers: vroeger was de keuze simpel. De Keuringsdienst gaat op onderzoek in de wereld van de oer-Hollandse aardappel. Bintjes, Dorés en Eigenheimers: vroeger was de keuze simpel. Maar tegenwoordig worden we overspoeld door aardappelsoorten met steeds weer nieuwe namen, van heel goedkoop in grote zakken tot duur in kleine zakjes met een kilootje exclusiviteit. Maar volgens de marktkoopman is het simpel, je hebt vastkokend, kruimig en iets er tussenin. Punt uit. De C1000 maakt het nog simpeler en komt met de Alleskunner. Kan dat, de aardappel die alles kan? En hij is ook nog eens de goedkoopste in het schap? De Keuringsdienst gaat op onderzoek in de wereld van de oer-Hollandse aardappel.

Bron: KRO-NCRV

Meer Afleveringen van Keuringsdienst van waarde

Nederland 3

Keuringsdienst van waarde

Met het concept vlees was de Keuringsdienst wel bekend. Met het concept vleesconcept dan weer niet. Wat het is, wil de Keuringsdienst weten. 

Nederland 3

Keuringsdienst van waarde

De sperzieboon. Een doordeweeks boontje en het toonbeeld van de oer-Hollandse keuken. Voor bij chiquere gelegenheden grijpen we naar de haricot vert. Maar wat is nu precies het verschil tussen de twee groene boontjes? De Keurin ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van waarde

Er gaat een vreemd verhaal rond over zwangere paarden. In het bloed van de paarden zou iets zitten waar andere dieren vruchtbaarder van worden. Een onwaarschijnlijk, bloederig gerucht. Of toch niet? De Keuringsdienst volgt het ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van waarde

Van luiers tot chocolademelk, sapjes tot vleesvervangers, een compleet bos van producten met één ding gemeen. Er zit E460 in. Of ook wel: cellulose. Boom zou het zijn. Maar is het schors, zaagsel of spaanplaat? En nog belangr ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van waarde

Ons kikkerlandje kent ze in overvloed: kikkers. Langs de slootkant, maar ook op ons bord zijn ze veel gezien. Bij de afhaalchinees of in de Franse bistro. Maar waar komen de geserveerde billen vandaan? De Keuringsdienst neemt e ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van waarde

Water, gerst en hop: een pilsje. Simpel zat, zou je zeggen. Maar niets blijkt minder waar. Terwijl de ingrediënten dik verschillen, is er geen fles, blik of fust waar niet op gedrukt staat dat het volgens 'traditioneel recept' ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van waarde

Vissaus: saus, niet per se voor op de vis, wel ervan gemaakt. Hoe, is alleen de vraag. Van licht- tot donkerbruin: vele flesjes zijn er te vinden in het wokschap. Allemaal gevuld met kraakhelder vocht, waarbij van vis elk spoor ... 

Nederland 3

Keuringsdienst van waarde

Het wordt gratis weggegeven door de schepping: haar. Maar steeds meer mensen vinden dat niet genoeg. En dus gaan ze met bosjes over de toonbank: haarextensions. In alle soorten en maten. 'Echt haar' staat er op de verpakking. M ...