Gort à la Carte
Camembert ligt in de regio Normandië in het Noordwesten van Frankrijk. Na de Franse Revolutie werd hier voor het eerst deze witte schimmelkaas gemaakt. Ilja gaat langs bij een ware affineur, een chique woord voor kaasrijper. ...
Gort à la Carte
Oesters, de nachtmerrie van velen, want het is slijmerig en met de crème-grijze kleur zien de weekdieren er niet bepaald appetijtelijk uit. Op de markt in Bordeaux lijkt echter niemand van oesters te gruwen, ze beginnen er zel ...
Gort à la Carte
Ilja tracht te ontsluieren waarom de haan het nationale symbool van Frankrijk is. Van een sterrenkok die boer is geworden leert hij dat je de beste coq au vin maakt met een hoogbejaarde haan. Een beroemde driesterrenchef, die ...
Gort à la Carte
In de Provence gaat Ilja op zoek naar de befaamde Franse vissoep bouillabaisse. Hij eet de oorspronkelijk 'armeluissoep' thuis bij een visser, en wordt warm onthaald op een dorpsfeest in een klein Frans vissersdorpje. In het ...
Gort à la Carte
Ilja volgt het spoor van Frankrijks populairste geitenkaas: de Crottin de Chavignol. Hiervoor gaat hij dwars door de Loirevallei. De kleine kaasjes zien eruit als beschimmelde fossielen en ruiken naar een stal waarvan het stro ...
Gort à la Carte
In de zonovergoten Provence gaat Ilja op zoek naar de receptuur van de originele ratatouille. Hij gaat het veld in met een kweker van eeuwenoude tomatenrassen en een sterrenchef met een obsessie voor groenten. Daar ontdekt hi ...
Gort à la Carte
Ilja onderwerpt zich aan een folteringtest: is hij Fransman genoeg om te genieten van de vreeswekkende vleesspecialiteiten uit de Loirestreek? Gort kauwt op varkensoren, knabbelt aan varkenshoefjes en gaat zelfs de beruchte and ...
Gort à la Carte
Oesters, de nachtmerrie van velen, want het is slijmerig en met de crème-grijze kleur zien de weekdieren er niet bepaald appetijtelijk uit. Op de markt in Bordeaux lijkt echter niemand van oesters te gruwen, ze beginnen er zel ...
Gort à la Carte
Entrecote, het stukje vlees tussen de ribben van een rund, is ontzettend populair. Maar de ene entrecote is de andere niet, ontdekt Ilja al snel. Volgens de Fransen is enkel de ‘Blonde D’Aquitaine’ goed genoeg. Wat maakt ...
Gort à la Carte
Ilja ontmoet Raphaël, een wijnboer uit de regio Provence. Deze Fransman tovert zijn wijn om in smaakvolle azijn. Samen met olijvenboerin Régine volgt de presentator de levensweg van de olijf en proeft de goudgele olie van een ...
Gort à la Carte
Dagelijks consumeren 65 miljoen Fransen een croissant bij het ontbijt en ook elders ter wereld genieten miljoenen mensen van dit Franse broodje. Wat is nou het geheim achter een goede croissant? Het begint al bij het meel, dus ...
Gort à la Carte
In de Franse Provence gaat Ilja op zoek naar de kwekerijen die de wereld van de smaakvolle ‘Herbes de Provence’ voorzien. Wat maakt deze keukenkruiden eigenlijk zo bijzonder? Kruidenkenner Paula vertelt het. In de kasteeltu ...
Gort à la Carte
Camembert ligt in de regio Normandië in het Noordwesten van Frankrijk. Na de Franse Revolutie werd hier voor het eerst deze witte schimmelkaas gemaakt. Ilja gaat langs bij een ware affineur, een chique woord voor kaasrijper. ...