De Nieuwe Lekkerbek Gemist?

Kandidaten uit het hele land presenteren hun vernieuwende eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. Een product of gerecht dat nog niet bestaat, verrast, verrukkelijk smaakt en waar Nederland ook écht warm voor gaat lopen. Alles kan, alles mag; zo lang het maar lekker en bovenal vernieuwend is. De kandidaten presenteren hun eetuitvinding aan de vakjury bestaande uit chef-kok Robert Kranenborg, culinair ondernemer Daan Faber, culinair journalist en adviseur Ellen Scholtens en tv-kok en restauranteigenaar Alain Caron. Janny van der Heijden weet alles over eten en geeft uitleg over smaak(combinaties), producten en de geschiedenis van gerechten.

Nederland 1

De Nieuwe Lekkerbek

In een ruim 70 minuten durende finale kiest de jury van De Nieuwe Lekkerbek wie van de 12 overgebleven finalisten de felbegeerde titel De Nieuwe Lekkerbek in de wacht sleept. De finalisten hebben onder begeleiding van professi ... 

Nederland 1

De Nieuwe Lekkerbek

Het Waffeltje is een koekje dat door zowel honden als mensen gegeten kan worden. Wat vindt de jury van dit koekje? Verder proeft de jury verder een nieuw soort sportersijs, een kroket gemaakt van koeienuiers, pofferstokken gev ... 

Nederland 1

De Nieuwe Lekkerbek

Het afbakbrood voor sporters wordt gemaakt van bierborstel: het restproduct van bierbrouwsel. Doorgaans wordt dit als veevoer gebruikt. Bierborstel zit vol met proteïne, iets wat sporters goed kunnen gebruiken bij het herstel ... 

Nederland 1

De Nieuwe Lekkerbek

Er komen weer veel vernieuwende gerechten en eetsensaties langs de jury. Waaronder een hartige versie van de stroopwafel: de kaaswafel. Dit is een combinatie van twee Nederlandse klassiekers en de hoop is natuurlijk dat dit een ... 

Nederland 1

De Nieuwe Lekkerbek

Uit verschillende eetuitvindingen die langskomen, blijkt dat Nederland doordrongen is van het toenemende belang van duurzame en gezonde voeding. Zo komt onder meer een nieuw voedingsconcept voor baby’s en een alternatief voor ...