De Wilde Keuken
Is het waar dat Spaanse varkens eikels eten. Ja. Er zijn in Spanje een paar varkens die een paar eikels eten. En smaken die varkens later, als ze geslacht zijn, lekker? Ja heel lekker.
De Wilde Keuken
De onthulling van landgarnalen. Zijn er altijd al geweest, maar ze vielen niet op. Je hoeft er niet op te vissen. Iedereen heeft ze in huis. Heerlijk!
De Wilde Keuken
Een koe en kalf en een heel paard half. Maar melk is de motor. Het komt van de koe en wordt kaas.
De Wilde Keuken
Kruiden maken van eten een feest. Maar welke kruiden bij welk eten? Hoeven we niet meer over na te denken. Dat doen de toverkollen voor ons. Ze mengen kruiden en zetten op het zakje alleen nog waartoe ze dienen. Speklapjeskruid ...
De Wilde Keuken
Het is eerder een mossel, eerder een slak, een weekdier, maar hij mag vis heten van de mens. Inktvis is goed beschouwd geen vis. Geen graatje in te bekennen en het slakkenhuis, de schelp zit binnenin. Dat is veel minder lastig ...
De Wilde Keuken
De Wilde Keuken gaat in het ijzer, kookt op een kachel, zelf gemaakt van oud ijzer van een scheepssloperij, bakt wafels op een gietijzeren putdeksel en doet de was in een Dutch oven. Programma rond de onstuimige keuken van Wout ...
De Wilde Keuken
Rivierkreeftjes zijn een plaag. Het begon in Spanje waar rijstvelden zijn aangelegd. Veel water, veel werk, weinig winst. De boeren zochten bijverdienste en zetten Amerikaanse kreeften uit in het water onder de rijst. De plaag ...
De Wilde Keuken
Picasso werd er beroemd om, hij portretteerde vrouwen met twee ogen aan één kant voorbij de neus. Maar schollen, tongen, scharren en botjes hebben het bedacht. In de Wilde Keuken een klein heilbotje dat nog een neusje heeft t ...
De Wilde Keuken
De makers van De Wilde Keuken zetten de stijl naar hun hand en ontdekken de nieuwste manieren van leven. Het summum van culinaire lifestyle; je eet geen vis meer, je eet bijvangst. En het summum van bijvangst? Laat je uit Surin ...
De Wilde Keuken
Net uit het ei mag een hennetje blijven leven om legkip te worden. Het haantje moet dood. Toch wordt in De Wilde Keuken zo'n haantje gebraden door een Winterswijkse chef en legt een kipdeskundige uit waarom de ene haan de ander ...
De Wilde Keuken
In Frankrijk worden oesters vertroeteld en groeien ze netjes op, voor een keurig buffet van fruits de mer. Maar in Yerseke? Daar worden ze geboren op een industrieterrein en groeien ze op in plastic limonadeflessen. Kunnen ze i ...
De Wilde Keuken
Kant en klaar eten is van alle tijden, maar in culinaire kringen wordt er minnetjes over gedaan. Kant en klaar eten is van alle tijden, maar in culinaire kringen wordt er minnetjes over gedaan. Echter: het eten dat in de Wilde ...
De Wilde Keuken
De helft van een koe wordt biefstuk. De andere helft wordt vermalen. En hoewel gehakt en gemalen vlees overal in de wereld gemeengoed is, werd de gehaktbal pas beroemd toen gevluchte Duitsers aan Amerikanen leerden hoe ze balle ...
De Wilde Keuken
De meest gegeten groente ter wereld. Zoveel er gegeten worden, zo weinig weten wij ervan. Dat ze geel zijn, of rood of roze. En dat McDonalds er ringen van roostert. Dat is alles wat we van uien kunnen zeggen. In De Wilde Keuke ...
De Wilde Keuken
De kleinste ui is zilver. Althans, zijn huid. Is de huid er afgepeld dan is een zilveruitje wit. Maar wat moet je er mee? In azijn leggen en zuur op een slaatje. In De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk: hoe je van zilver goud m ...
De Wilde Keuken
Er is heel veel van. Waar het regent groeit het. Overal op aarde. Je kan er in liggen, je kan het bestrijden, maar wij mensen kunnen het niet verteren. Gras. Niets anders mee te beginnen dan een gazonnetje. En een motormaaier k ...
De Wilde Keuken
Verslaggever Wouter Klootwijk (
De Wilde Keuken
Eten is vervelend. Saus maakt er een feest van. En saus is al zo oud als de geschiedenis op schrift. Eten is vervelend. Saus maakt er een feest van. En saus is al zo oud als de geschiedenis op schrift. In De Wilde Keuken van Wo ...
De Wilde Keuken
Chinezen zijn het die in Nederland illegaal verblijven. De regering ziet ze liever gaan dan dat er nog meer komen: wolhandkrabben. Chinezen zijn het die in Nederland illegaal verblijven. De regering ziet ze liever gaan dan dat ...
De Wilde Keuken
Waar blijven de paarden als ze worden afgedankt als levend speelgoed? Het spoor brengt De Wilde Keuken op wielen naar België. Herhaling, maar nog zo goed als nieuw.
De Wilde Keuken
De snelkookpan is weer bezig aan een opmars. Klopt het dat vroeger de erwtensoep uit een snelkookpan ontsnapte en tegen het plafond spoot? De snelkookpan is weer bezig aan een opmars. Klopt het dat vroeger de erwtensoep uit een ...
De Wilde Keuken
Worst is van alle tijden en alle culturen, maar nooit houden de verhalen erover op. In De Wilde Keuken hangt de eerste natuurmonumentenworst te roken: puur natuur.
De Wilde Keuken
Met alledaagse vragen waar de huishoudjournalist wakker van ligt. -In De Wilde Keuken op wielen, geparkeerd in een kersenboomgaard, eet de kok een spreeuw die gevuld is met kersen. In De Wilde Keuken op wielen, geparkeerd in ee ...
De Wilde Keuken
Surinamers in Nederland koken met bacalao, portugees voor
De Wilde Keuken
Kookprogramma rond de onstuimige keuken (
De Wilde Keuken
Waar blijven de postduiven als de post is bezorgd? Wegvliegen doen ze liever niet. Ze blijven in de stad waar mensen knoeien met frites en brood. Tot de stad er genoeg van heeft.
De Wilde Keuken
De onstuimige keuken van Wouter Klootwijk. Met alledaagse vragen waar de huishoudjournalist wakker van ligt. -Beelden uit het keukenverleden vertellen over de mens die niet (meer) zonder machines kan. Beelden uit het keukenverl ...
De Wilde Keuken
Kookprogramma rond de onstuimige keuken (
De Wilde Keuken
Kookprogramma rond de onstuimige keuken (
De Wilde Keuken
Kookprogramma rond de onstuimige keuken van Wouter Klootwijk. Hij kan zich over het doodgewoonste hooglijk verbazen. -De makers van de Wilde Keuken trekken zich van filosoferen niks aan en hebben een wereldprimeur. De toekomst, ...
De Wilde Keuken
Kookprogramma rond de onstuimige keuken (
De Wilde Keuken
Planten hebben voedsel nodig om te groeien. Dieren ook. Maar voer heeft ook voer nodig. De Wilde Keuken onderzoekt waar het begint. Verslaggever Wouter Klootwijk ontdekt dat we van de zon kunnen leven. Planten hebben voedsel no ...
De Wilde Keuken
Kookprogramma rond de onstuimige keuken (
De Wilde Keuken
Het is het mooiste speelgoed want het leeft en je kunt er op zitten. Het paard. Mooi maar duur. In De Wilde Keuken op Wielen vraagt de kok zich af waar de paarden blijven die niet meer mee mogen doen. Het is het mooiste speelgo ...
De Wilde Keuken
Als de vis voor Scheveningen slaapt en met rust gelaten wordt, komt verse vis van ver. Klootwijk reist naar IJsland, het spoor terug naar waar de beste vis voor Europa vandaan komt. Als de vis voor Scheveningen slaapt en met ru ...
De Wilde Keuken
Kookprogramma rond de onstuimige keuken (
De Wilde Keuken
Verdriet om een houten snijplank. Bijna iedereen denkt dat hout niet meer mag in de keuken. Omdat je ziek zou worden van de andijvie als eerder op die plank een kip gesneden is. Verdriet om een houten snijplank. Bijna iedereen ...
De Wilde Keuken
Kookprogramma rond de onstuimige keuken (
De Wilde Keuken
Het Wilde Keukenpersoneel reist hartje winter naar het noorden van Italië om daar in een dorp alle Italianen te ontmoeten die elk voorjaar opnieuw naar het noorden trekken. Om er tot in de herfst te werken in hun Italiaanse ij ...
De Wilde Keuken
Serie reportages rond de onstuimige keuken (